ripple, xrp, donker
Ripple

Universiteit Stanford: Ripple kan strategische voordelen bieden voor VS

Een recent onderzoek van de Universiteit Stanford benadrukt het strategische potentieel van Ripple voor Amerikaanse beleidsmakers. Het onderzoek wijst erop dat Ripple, een privaat betalingsnetwerk dat dagelijks meer dan $1 miljard aan transacties verwerkt, een aanzienlijk wereldwijd bereik heeft en daardoor van groot strategisch belang kan zijn voor de Verenigde Staten.

Regelgevingsonzekerheid bedreigt Ripple’s groei en concurrentiepositie

Stanford stelt dat de huidige onzekere regelgevende omgeving in de VS een belemmering vormt voor de concurrentiepositie, onderzoeksvoortgang en groeimogelijkheden van Ripple. Het pleit voor een duidelijker regelgevend kader om bedrijven zoals Ripple te ondersteunen. Een dergelijk kader zou niet alleen de wereldwijde expansie van deze bedrijven vergemakkelijken, maar ook bijdragen aan de Amerikaanse financiële infrastructuur. Als de VS niet snel ingrijpt, bestaat het risico dat de blockchain-industrie in andere landen de overhand neemt.

Ripple is dan ook terecht gefrustreerd over het gebrek aan duidelijke regelgeving in de Verenigde Staten, ondanks de al lang erkende strategische waarde van crypto. Dit gebrek aan regelgeving is een van de redenen waarom het bedrijf is begonnen met uitbreiding naar andere regio’s, zoals Azië.

Ripple en SEC in juridische strijd over boetes

Hoewel Ripple op 13 juli 2023 duidelijkheid verkreeg dat de verkoop van XRP op exchanges niet onder de effectenwetgeving valt, is het bedrijf nog steeds in een juridische strijd verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de directe verkoop van XRP aan institutionele beleggers.

Aanvankelijk eiste de SEC een boete van $2 miljard, wat voor Ripple zware financiële verliezen zou kunnen betekenen. Ripple stelde daarop een boete van $10 miljoen voor, gebaseerd op historische SEC-boetes. Het verwees daarbij naar de lagere boete die aan Terraform Labs was opgelegd als argument, maar de SEC wees deze vergelijking af, benadrukkend dat de omstandigheden anders zijn. Nieuwe ontwikkelingen wijzen echter op een mogelijke boete van $102 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

SEC annuleert cruciale Ripple vergadering: Komt er toch geen schikking?
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
XRP koers stijgt 40%, crypto analisten verwachten ‘historische uitbraak’
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers