Blockchain

Universiteit Zuid-Korea van plan om blockchain & AI-campus te bouwen

Een universiteit in Zuid-Korea is van plan om een campus te bouwen die bestemd is voor onderzoek naar de blockchain-technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Naar verwachting is de bouw hiervan in 2021 afgerond, waarna de toelating naar deze campus ook zal starten.


Samenwerking

Om dit mogelijk te maken werkt de Zuid-Koreaanse universiteit, de Suseong University, samen met de Koreaanse vereniging voor kunstmatige intelligentie. Naast de blockchain-technologie en AI, zal de campus zich ook gaan richten op andere opkomende technologieën. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld big data of cloud computing.

Naar verluidt hebben meerdere bedrijven zich al aangemeld om deel uit te maken van dit nieuwe project. Op deze manier kunnen studenten praktische ervaring opdoen en profiteren de bedrijven hier ook van, waardoor er een win-win situatie wordt gecreëerd.


Robuustere systemen door COVID-19

De wereldwijde COVID-19-pandemie heeft ervoor gezorgd dat (computer)systemen robuuster moeten worden gemaakt doordat er simpelweg meer vraag naar is. Meer vraag betekent namelijk dat de systemen meer worden belast. Het combineren van blockchain met AI kan dan ook een goede manier zijn om aan deze behoefte te voldoen.


Zuid-Korea en de blockchain-technologie

Zuid-Korea staat erg open voor de blockchain-technologie en is dan ook een hub hiervoor geworden. Het land heeft steunt dergelijke bedrijven dan ook, waardoor de groei van diverse blockchain-startups in het land enorm is toegenomen. In het afgelopen jaar zijn dan ook vele miljoenen dollars geïnvesteerd in de technologie en de opbouw van de bedrijven rondom deze technologie in het land. Dit heeft ervoor gezorgd dat er honderden nieuwe banen in het land zijn gecreëerd en de verwachting is dat dit aantal zich nog verder zal doorontwikkelen.

Eerder dit jaar werd bekend dat er circa 13.000 Litecoin-ATM’s werden geïnstalleerd in het land, waardoor het totale aantal crypto-ATM’s in het land enorm is toegenomen.

Onlangs werd ook bekend dat het moederbedrijf van de Zuid-Koreaanse sociale gaming-app genaamd ‘GameTalkTalk’ een nieuw blockchain-project voor gamers heeft gelanceerd. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel!