XRP token, Ripple
Ripple

Uphold: ‘Meeste XRP-investeerders kopen voor lange termijn’

De in het Amerikaanse New York gevestigde crypto exchange Uphold deelt dat de meeste XRP-investeerders de cryptocurrency kopen voor de lange termijn. Uphold organiseerde een onderzoek onder zijn volgers en kwam hierbij tot deze interessante ontdekking.

De gemeenschap reageert

Het duurder uiteraard niet lang voordat de gepassioneerde XRP-gemeenschap op het bericht van Uphold reageerde. Meerdere investeerders in de crypto lieten onder het bericht van Uphold weten hoe lang zij de op vijf na grootste crypto van de markt al bezitten.

Sommige enthousiastelingen claimen de cryptocurrency al ruim twee jaar in bezit te hebben. Sandro Lombardi claimt bijvoorbeeld dat hij de munt al bezit sinds hij in maart 2020 leerde over Ripple en XRP.

Een andere XRP-hodler deed daar een schepje bovenop door te vertellen dat hij de munt al ruim 7 jaar in bezit heeft. Dat betekent dat hij of zij in ieder geval een behoorlijk rendement gepakt heeft op de digitale munt. XRP maakte vooral in 2017 namelijk een fantastische periode door qua rendementen.

Uitdagingen voor XRP

Het is opvallend om te zien dat het vertrouwen in XRP nog altijd gigantisch is, ondanks de vele tegenslagen die het project al moest verwerken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de slepende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deze rechtszaak draait om het vraagstuk of XRP kwalificeert als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving. Indien dat het geval is, dan heeft Ripple zich met de verkoop van XRP schuldig gemaakt aan een illegale effectenuitgifte.

Dit betekent dat het bedrijf een flinke boete kan verwachten als de rechter het met de SEC eens is en de mogelijkheid bestaat dat XRP verdwijnt van alle beursplatformen. Zo ver is het echter nog niet, want binnen de XRP-gemeenschap heerst de hoop dat de rechter uiteindelijk in hun voordeel beslist.

Er komen dus hoe dan ook een paar spannende maanden aan voor het project, want de verwachting is dat de rechter in de eerste helft van 2023 oordeelt over de zaak tussen Ripple en de SEC. Dat wordt een uitspraak met belangrijke gevolgen voor de rest van de blockchain-industrie.

Ripple nieuws

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Ripple breidt verder uit in Azië met XRPL fonds
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken