sam-bankman-fried
Exchange

Uren voor zijn arrestatie ontkende Bankman-Fried deelname aan ‘Wirefraud’ chatgroep

Enkele uren voordat de autoriteiten Sam Bankman-Fried in de boeien sloegen, ontkende hij nog zijn betrokkenheid bij een geheime chatgroep genaamd “Wirefraud”. In die groep zitten volgens de geruchten voormalig bestuurders van FTX en Alameda Research. Volgens een Australische krant werd de groep gebruikt om geheime informatie over FTX en Alameda te delen in aanloop naar de implosie.

Wie zaten er in de groep?

In de groep zaten figuren als Zixiao “Gary” Wang (mede-oprichter FTX), Nishad Singh (FTX ingenieur) en de voormalig CEO van Alameda Research Caroline Ellison. Sam Bankman-Fried reageerde echter op het verhaal alsof hij nog nooit van de groep gehoord had. “Als dit waar is, dan was ik geen lid van die inner-circle. Ik weet behoorlijk zeker dat het niet waar is; ik heb nog nooit van zo’n groep gehoord”, aldus Sam Bankman-Fried.

Tot voor kort was de verwachting dat Sam Bankman-Fried voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zou verschijnen voor een hoorzitting. Dat ‘feestje’ gaat echter niet door, want zoals je weet is de gevallen CEO van FTX inmiddels opgepakt. Nu staat hem waarschijnlijk een behoorlijke straf te wachten.

De tegoeden van klanten

Waar het uiteindelijk fout ging was dat Alameda Research de tegoeden van klanten gebruikte om te handelen. Niet zomaar handelen, want ze gingen hiermee margin traden. Dat betekent in feite dat ze ook nog een soort hefboom op die tegoeden gebruikten, waardoor de klanten blootgesteld werden aan gigantische verliezen. Dit maakte plaatsvervangend FTX CEO John Ray bekend in een bericht aan het Huis van Afgevaardigden.

Het lijkt erop dat alles nu in een stroomversnelling komt en we snel duidelijkheid kunnen verwachten over de toekomst van Sam Bankman-Fried. Het is te hopen dat hij een eerlijke straf krijgt voor zijn wandaden en dat de gebruikers van FTX nog iets zullen terugzien van de fondsen die ze bij het beursplatform onderbrachten. Gezien de omstandigheden lijkt de kans daarop echter zeer klein.

Exchange nieuws

Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Binance wordt in Canada aangeklaagd voor schending van effectenwetgeving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85