Regulatie, Ripple

Geruchten over Aftreden SEC-Voorzitter Gensler Weerlegd

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de rondgaande geruchten over het vermeende aftreden van voorzitter Gary Gensler krachtig ontkend. Deze geruchten, die ditmaal lijken te zijn aangewakkerd door kunstmatige intelligentie, zijn opnieuw valse informatie.

AI-gedreven geruchten

Op 1 juli verscheen er een nieuwsbericht op de website “thecryptoalert.com”, bewerend dat SEC-voorzitter Gary Gensler zijn ontslag had aangekondigd na een intern onderzoek. Het artikel verwees naar een anonieme functionaris. Interessant genoeg, dit artikel scoorde een hoge 96,8% op de AI-detector ZeroGPT, wat aangeeft dat de tekst grotendeels door AI is gegenereerd. Bovendien onthulde een zoekopdracht in de Wayback Machine dat het eigendom van het domein van de website recent, op 24 juni, was bijgewerkt.

Dit is niet de eerste keer dat ongegronde geruchten over Gensler’s mogelijke aftreden de ronde doen. Eerder op 20 april verspreidden dubieuze bronnen al beweringen dat Gensler zijn ontslag overwoog.

Bevestiging van de SEC: Gensler treedt niet af

Desalniettemin, Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, zal niet aftreden. De SEC heeft dit duidelijk bevestigd, waarmee het de geruchten in de XRP-gemeenschap heeft onderdrukt. Gensler, een veteraan op het gebied van openbaar beleid en academische wereld, en voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission, heeft zich sinds zijn aantreden bij de SEC gefocust op de snelgroeiende cryptomarkt. Zijn focus ligt met name op de lopende rechtszaak met Ripple Labs en recente juridische acties tegen Coinbase en Binance.

Gensler’s Invloed op de Crypto Regelgeving

Bij Gensler’s aanstelling als SEC-voorzitter in april 2021 heerste er een optimistisch gevoel binnen de XRP-gemeenschap. Met zijn diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency-markten werd hij gezien als een voorstander van crypto, en zijn benoeming werd gezien als een potentieel keerpunt in de crypto-regelgeving.

Echter, dit enthousiasme werd in de loop van de tijd getemperd. Gensler bleek nog strenger te zijn met betrekking tot cryptocurrency-regulering dan zijn voorganger, Jay Clayton. De agenda van Gensler, zo werd al snel duidelijk, gaf prioriteit aan een streng regelgevingskader voor cryptocurrencies.

Conclusie

De geruchten over het vermeende aftreden van SEC-voorzitter Gary Gensler zijn valse informatie, volgens een officiële bevestiging van de SEC. Deze geruchten, versterkt door AI-gedreven berichten, hebben onrust veroorzaakt in de cryptogemeenschap. Ondanks eerdere hoop op een versoepeling van de cryptoregulatie onder Gensler’s leiderschap, blijkt zijn agenda prioriteit te geven aan een streng regelgevingskader, een aanpak die opvallend scherper is dan die van zijn voorganger.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en Crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?