Bitcoin Crypto
Bitcoin

VanEck CEO: ‘Bitcoin wordt NOOIT verslagen als digitale store of value’

“Het is onmogelijk voor mij om voor te stellen dat een andere internet store of value Bitcoin gaat inhalen”, aldus Jan van Eck van het miljardenfonds VanEck. Zodoende kan volgens Jan van Eck alle speculatie over Ethereum of andere munten die Bitcoin mogelijk van de troon zullen stoten in de ijskast. “Er zijn 50 miljoen gebruikers op het netwerk van Bitcoin, dus het heeft een netwerk-effect”, aldus Van Eck.

76,4 miljard dollar aan assets

VanEck is geen kleine partij binnen de traditionele financiële wereld, want het fonds heeft voor 76,4 miljard dollar aan assets in beheer.

Jan van Eck, de CEO van het fonds, is razend enthousiast over Bitcoin en stelt dat de munt allesbehalve in een bubbel zit. “Er is geen asset geweest die in een bubbel zat en vervolgens iedere keer weer naar hogere koersen explodeerde. Bitcoin is duidelijk een asset die voor onze ogen opgroeit”, aldus Van Eck.

Verder heeft Van Eck de verwachting dat Bitcoin de komende 12 maanden een nieuwe all-time high bereikt.

De CEO van het miljardenfonds zegt dat hij en zijn inmiddels overleden vader John van Eck, die het fonds in 1955 begon, store of value investeringen in hun “DNA” hebben zitten. Hij ziet Bitcoin zich ontwikkelen tot een “aanvulling” op goud.

Eerste goudfonds van Amerika

Onder het leiderschap van John van Eck lanceerde het fonds het eerste goudfonds van Amerika in 1968. Zodoende hebben zij een lange geschiedenis met store of value assets.

Nu is VanEck één van de 13 aanvragers voor een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Jan van Eck, de CEO van het fonds, verwacht dat alle aanvragen op hetzelfde moment worden goedgekeurd.

Op dit moment verwachten de meeste analisten dat de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs tussen 5 en 10 januari zal plaatsvinden. Voor de markt is het te hopen dat alle verwachtingen uitkomen en dat we daarna richting een nieuwe all-time high kunnen doorschieten met de Bitcoin koers.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging