Metaverse Technology
NFT

VanEck lanceert NFT-collectie en betreedt Metaverse-wereld

De investeringsmaatschappij met meer dan €78 ($82) miljard aan activa onder beheer, VanEck, onthulde zijn intrede in de Metaverse. Dit door een nieuwe verzameling van 1.000 Non-Fungible Tokens (NFT’s) vrij te geven.

VanEck Community NFT

De VanEck Community NFT is gebaseerd op het Ethereum (ETH)-netwerk en toont een illustratie van Alexander Hamilton, genaamd ‘Hammy’, terwijl hij door tijd en ruimte reist in zijn zoektocht om het financiële beleid uit het verleden, het heden en de toekomst te begrijpen.

Volgens de in New York gevestigde investeringsbeheerbedrijf zijn ze in staat om het praktische nut van digitale activa te demonstreren en een forum te bieden voor investeerders om via de verzameling meer te weten te komen over digitale activa. Een verklaring over de aankondiging luidt als volgt:

“Ons personage ‘Hammy’ wordt een uitstekende gids voor iedereen die geïnteresseerd is in het zien van het verleden, het heden en de toekomst van financiën.”

Digitale Lidmaatschapskaart

Er wordt onderscheidt gemaakt in de verzameling tussen veel voorkomende NFT’s (750 stuks), zeldzame NFT’s (230 stuks) en legendarische NFT’s (20 stuks). Iedere VanEck-NFT-eigenaar komt tevens in aanmerking om te profiteren van verschillende unieke voordelen op basis van deze 3 niveaus.

De mede-oprichter van VanEck Community NFT, Matt Bartlett, zei dat het initiatief is ontworpen als een soort digitale lidmaatschapskaart, die unieke toegang geeft tot een verscheidenheid aan evenementen en gebruikers leert over cryptocurrency-activa.

Inmiddels heeft VanEck al verschillende cryptocurrency-aanbiedingen gelanceerd. In 2021 haalde het bedrijf de krantenkoppen toen de SEC zijn aanvraag om de eerste Bitcoin (BTC) spot-ETF op te richten afwees. In november lanceerde het echter zijn Bitcoin Strategy ETF (XBFT), het eerste op de beurs verhandelde Bitcoin-futuresfonds in de Verenigde Staten (VS).

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?