Ethereum stijgt
Ethereum

VanEck voorspelt Ethereum prijsstijging van 480 procent

Als het aan VanEck ligt, zal Ethereum (ETH) aanzienlijk groeien. De vermogensbeheerder publiceerde onlangs een analyse waarin ze hun verwachtingen voor deze digitale munt uiteenzetten.

Tegen 2030 verwacht het bedrijf dat ETH $22.000 waard zal zijn, wat een stijging van ongeveer 480% zou betekenen ten opzichte van de huidige koers.

Basis van de voorspelling

Deze voorspelling is gebaseerd op de dominantie van Ethereum als smart contract-platform. VanEck stelt dat Ethereum tegen het einde van dit decennium $66 miljard aan waarde zou kunnen genereren. Momenteel zien we al het succes van het netwerk, met een robuuste gebruikersbasis. Daarnaast verwerkt het platform ongeveer $4 biljoen aan transacties en faciliteert het jaarlijks $5,5 biljoen aan stablecoin-overdrachten.

Verder presenteert de vermogensbeheerder Ethereum als een potentiële “Silicon Valley van Blockchain,” een platform dat innovatie stimuleert en traditionele industrieën verstoort. De mogelijkheid om smart contracts te bouwen en te implementeren op het netwerk stelt ontwikkelaars in staat om nieuwe applicaties en financiële instrumenten te creëren die sectoren zoals supply chain management, identiteitsverificatie en stemsystemen kunnen revolutioneren.

Ethereum ETF’s als katalysator

De goedkeuring van spot ETH exchange-traded funds (ETF’s) op Amerikaanse beurzen speelt volgens VanEck ook een cruciale rol in hun optimistische voorspellingen. Deze ETF’s maken het voor traditionele financiële instellingen en investeerders gemakkelijker om blootstelling aan de digitale munt te krijgen zonder de complexiteit van het direct bezitten van de cryptocurrency.

Spanning rond goedkeuringen

De cryptogemeenschap wacht nog met spanning op de lancering van deze fondsen. Twee weken geleden keurde de Securities and Exchange Commission (SEC) meerdere 19b-4-aanvragen goed. Echter, de daadwerkelijke lancering van de fondsen hangt af van de goedkeuring van S-1 formulieren, die gedetailleerde informatie over de fondsen bevatten. SEC-voorzitter Gary Gensler gaf aan dat dit proces “wat tijd zal kosten.”

Deze vertragingen komen ondanks eerdere verwachtingen van een snelle goedkeuring. Gensler benadrukte ook dat de SEC streng zal blijven optreden tegen cryptobedrijven die regels overtreden, zelfs als ze risico’s aan beleggers openbaar maken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
MetaMask lanceert stakingservice voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken