Altcoin, Prijsanalyse

VeChain (VET) prijsanalyse 27 mei 2021

Hoe staat de VeChain koers ervoor? Vandaag analyseert onze analist de VET grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


VeChain (VET) drie dagen grafiek

Door de enorme Bitcoin dip heeft VeChain een mooie golden pocket retrace neer weten te zetten gemeten van de impulse wave. We zien een mooie bullish pinbar op de daily level liggen met daarna de huidige 3 daagse candle die er ook erg bullish uitziet. Echter duurt het nog 11 uur voordat deze gaat sluiten.

De ema’s staan nog steeds bullish en het momentum is niet drastisch afgenomen. Tijdens de drop/retrace zijn de ema’s juist perfect terug getest. De rsi zit nog vast onder het 50 niveau en de ema is ook nog behoorlijk dalende. 

VET 3 dagen grafiek – Bron: Tradingview

VeChain (VET) dag grafiek

De dag grafiek ziet er iets spannender uit. Hoewel het orderblock mooi support weet te bieden moeten we oppassen dat er geen bearish rejection gaat ontstaan rond de daily level op 0.15344 dollar cent. Dit level is namelijk al bearish gebroken en bij een terug test zal betekenen dat de koers heel snel terug zou kunnen zakken tot $0,06.

Hoewel de ema’s nog bullish zijn neemt het momentum langzaam af en zien we de candles vast zitten onder de ema100 en 55. De rsi heeft na een lange tijd naar beneden gegaan te zijn de ema weer bullish weten te kruisen. Echter zit de rsi nog vast onder het 50 niveau en moet nog maar blijken of de ema als support kan gaan dienen momenteel.

VET daggrafiek – Bron: Tradingview

VeChain (VET) 4-uurs grafiek

We kunnen de eerste bullish tekens al waarnemen op de 4-uurs grafiek. Zo is het eerste lokale level geclaimd en maakt de VET koers zich op om de volgende ook te claimen. Echter, om echt weer omhoog te kunnen kijken is onze analist van mening dat de bovenste stippenlijn wat tevens de daily level is geclaimd moet gaan worden.

Hier zien we bearish ema’s op de chart waarbij de ema55 momenteel onder de candles ligt en support biedt terwijl de ema100 er boven ligt en weerstand biedt. Ook heeft deze confluence met de middelste breaker level.

VET 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Zolang het orderblock stand weet te houden als support vindt onze analist Vechain er aardig goed uitzien. Echter zou hij vandaag wel graag de candle sluiten boven de middelste breaker level, mocht dat niet het geval zijn dan is een bearish rejection morgen een kans hebber. Breken van het orderblock zou dan betekenen terug naar 6 cent en misschien nog wel lager. De 15 cent is major weerstand als VeChain deze eenmaal weet te breken dan zal de ATH snel weer een bezoekje gaan krijgen.