Regulatie Nieuws

Venezolaanse autoriteiten dringen er bij crypto-miners en -exchanges op aan om gesloten te blijven tot nader order

Crypto gerelateerde entiteiten zouden voorlopig inactief zijn in Venezuela, volgens mediaberichten. Bronnen hebben onthuld dat de Venezolaanse autoriteiten miners en crypto-exchanges hebben gevraagd gesloten te blijven terwijl ze een onderzoek uitvoeren naar een corruptiezaak ter waarde van meerdere miljarden.

Crypto-activiteiten tijdelijk stopgezet

Forbes heeft onlangs gemeld dat de Venezolaanse autoriteiten lokale Bitcoin-miners hebben opgedragen om hun activiteiten tijdelijk stop te zetten terwijl ze onderzoek doen naar een groot corruptieschandaal dat mogelijk tot $20/€18,17 miljard heeft geleid. Er wordt geschat dat er tussen de $3/€2,72 en $20/€18,17 miljard ontbreekt bij Petróleos de Venezuela, een staatsolie- en gasbedrijf en de op vier na grootste exporteur van koolwaterstoffen ter wereld.

Bovendien zijn enkele leiders van de politieke beweging van president Maduro, bekend als Chavismo, beschuldigd van betrokkenheid bij het kwaadaardige plan, volgens onderzoekers.

Volgens Todayq News speelt de National Superintendency of Crypto Assets and Related Activities (SUNACRIP) een centrale rol in het proces, omdat het betrokken was bij de verkoop na de Amerikaanse sancties tegen het bedrijf.

Naast haar rol bij de verkoop na de Amerikaanse sancties tegen Petróleos de Venezuela, was de National Superintendency of Crypto Assets and Related Activities (SUNACRIP) ook een van de belangrijkste instanties die betrokken waren bij het energieverbruik en de Bitcoin-mining in het land. De Venezolaanse autoriteiten hebben ook andere cryptocurrency-bedrijven, waaronder crypto-exchanges en betalingsplatforms met SUNACRIP-licenties, opgedragen hun activiteiten stop te zetten totdat het onderzoek is afgerond.

Miningbedrijven worden geïnspecteerd

Gebruikers op sociale-mediaplatforms hebben ook onthuld dat de Nationale Anticorruptiepolitie binnenlandse Bitcoin-miningbedrijven inspecteert om eventuele verbanden met de corruptie in de energiesector te vinden. Wetshandhavers controleren ook of de crypto-miners de vereiste vergunning en actuele documentatie hebben om in het land te opereren.

Het is het vermelden waard dat veel van die licenties zijn uitgegeven door SUNACRIP-voorzitter Joselit Ramírez en hoofd digitale miningactiviteiten Rajiv Mosqueda. Momenteel zitten ze beiden in hechtenis vanwege hun vermeende betrokkenheid bij een plan om de energiezaken van het land te stelen.

Helaas blijft het momenteel onbekend wanneer Venezolaanse crypto-entiteiten hun activiteiten kunnen hervatten of hoe lang het onderzoek zal duren. Sommigen geloven dat de Venezolaanse president SUNACRIP zou kunnen herstructureren of een volledig nieuwe regelgevende instantie in beeld zou kunnen brengen.

De natie is geschokt van corruptieschandaal

Volgens de berichten heeft het corruptieschandaal dat tot $20/€18,17 miljard verlies heeft geleid, de natie geschokt en de autoriteiten tot onmiddellijke actie aangezet. Vorige maand werden 21 personen gearresteerd, waaronder elf zakenmensen en tien overheidsfunctionarissen, en er werden nog eens 11 arrestatiebevelen uitgevaardigd voor personen die betrokken waren bij hetzelfde plan.

Hoewel Venezuela geleidelijk aan cryptocurrencies begon te omarmen, dwong de verslechterende economie voorzichtigheid in de aanpak. In december werd bekend dat banken in Venezuela meer aandacht besteedden aan rekeningen die vaak betrokken waren bij cryptotransacties. Meer dan 75 accounts werden stopgezet of werden onderzocht sinds eind 2021.

De herstructurering van de crypto-regelgevende instantie zou als slot een cruciale rol kunnen gaan spelen in de toekomst van cryptocurrencies in het land, maar dit zal alleen worden gevonden na verder onderzoek en actie van de autoriteiten.

Regulatie nieuws

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Kwon opnieuw op borgtocht vrij na afwijzen van beroep van de aanklager
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen