Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Verbod gelegd op Crypto-geldautomaten in Verenigd Koninkrijk

De Britse financiële autoriteiten hebben alle exploitanten van cryptocurrency gerelateerde geldautomaten in het land bevolen om hun machines onmiddellijk af te sluiten voor consumenten als ze juridische stappen willen vermijden.


Machines als illegaal bestempeld

Dit bevel komt nadat dergelijke machines als illegaal bestempeld zijn onder de Britse ‘Money Laundering Regulations’, de anti-witwas regels. Hierdoor ontbreekt de officiële goedkeuring van de financiële autoriteiten, waardoor ze niet meer legaal mogen opereren in het land. In de berichtgeving vanuit de financiële waakhond wordt het volgende gemeld:

“Crypto-geldautomaten die cryptoasset-uitwisselingsdiensten aanbieden in het VK, moeten bij ons zijn geregistreerd en voldoen aan de Britse witwasregelgeving (MLR). Geen van de bij ons geregistreerde cryptoasset-bedrijven is goedgekeurd om crypto-geldautomaten aan te bieden, wat betekent dat een van hen die in het VK actief is dit illegaal doet en dat consumenten ze niet zouden moeten gebruiken.”

Het is benoemingswaardig dat de exploitanten nog in beroep mogen gaan tegen de uitspraak, het is echter niet bekend of dit succesvol zal zijn.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Geen bescherming mocht er iets mis gaan

Naar verluidt zijn er momenteel 80 á 81 werkende crypto-geldautomaten in het VK. Deze zijn voornamelijk geplaatst in supermarkten en convenience stores. De financiële waakhond zei het volgende:

“Wij maken ons zorgen over crypto-geldautomaten die in het VK actief zijn en zullen daarom contact opnemen met de operators met de opdracht de machines te sluiten of verdere actie te ondernemen.”

Crypto-geldautomaten stellen hun gebruikers in staat om contant geld storten in ruil voor de vereiste cryptocurrency, en dit bedrag kan verder worden overgemaakt naar andere online crypto-wallets. Er mist echter nog een juridische en financiële bescherming als er iets mis gaat. Hier worden Britse consumenten dan ook regelmatig over gewaarschuwd, maar hier lijkt de toezichthouder nu klaar mee te zijn. Het is nog niet bekend of een dergelijk verbod in de (nabije) toekomst weer opgeheven wordt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten