Regulatie Nieuws

Verenigd Koninkrijk heeft nieuwe naam voor stablecoins en komt met voorstel voor crypto-regulatie

In het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn ze verder gegaan met een wetsvoorstel voor de regulatie van cryptocurrencies. Ook heeft het land een nieuwe naam bedacht voor stablecoins.

Wereldleider blijven op gebied van financiële diensten

Afgelopen 18 oktober is het wetsvoorstel voor het eerst voorgesteld. Hierin werd gesuggereerd dat er een ‘reeks maatregelen zouden komen om de positie van het VK als wereldleider op het gebied van financiële diensten te behouden én te verbeteren’. Dit zodat de sector blijft presteren voor particulieren en bedrijven in het gehele land.

De intentie van het Verenigd Koninkrijk wordt wederom in het voorstel bevestigd. Hun intentie blijft om een wereldwijde crypto-hub te worden. Crypto staat dan ook op de radar van de wetgevers in het land, alhoewel er nog veel zou moeten worden geleerd over de (relatief nieuwe) technologie.

Via het wetsvoorstel wordt er voortgebouwd op de al bestaande maatregelen om de regelgeving te verbreden zodat ook stablecoins hieronder kunnen vallen. Voor stablecoins hebben ze een nieuwe term bedacht: ‘Digital Settlement Assets’, of DSA afgekort. Hierdoor wordt het gebruik van ‘crypto-activa’ afgeschaft. Volgens de Britse regering gebruiken crypto-activa een vorm van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT), terwijl DSA stablecoins omvat, gezien hun potentieel om zich te ontwikkelen tot een betaalmiddel.

Nieuwe maatregelen zullen komen

Volgens de Britse regering zal er een nieuw pakket van maatregelen komen. Dit om de regelgeving en de duidelijkheid rondom blockchain en crypto aanzienlijk te verbeteren.

Het is benoemingswaardig dat het VK net een nieuwe premier heeft, Rishi Sunak. Hij heeft eerder al zijn interesse getoond in cryptocurrency, zoals zijn steun voor de creatie van een Royal Mint Non-Fungible-Token (NFT).

Als slot moet de erkenning van crypto en digitale activa als financiële instrumenten nog in de Engelse wet worden vastgelegd. Dit is momenteel namelijk nog niet zo. Het wetsvoorstel moet hiervoor nog enkele cruciale stappen doorlopen: het House of Lords zal het wetsvoorstel moeten goedkeuren of wijzigen voordat de nieuwe vorst, koning Karel III, de definitieve koninklijke goedkeuring krijgt. Het is hierdoor niet bekend of en wanneer precies de wet goedgekeurd zal worden en of er nog enkele wijzigingen aan moet worden gedaan.

Regulatie nieuws

Democraten en Republikeinen zetten SBF onder druk om voor Congres te verschijnen
Elon Musk verwijdert het Twitter-account van Kanye West
Italië overweegt 26% belasting op cryptowinsten
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten