Cryptocurrency

Cryptocurrency

Vermeende exploitanten crypto-zwendel vragen vrijlating gevangenis na angsten Corona-virus

In New Jersey (VS) hebben twee vermeende exploitanten van een grootschalige cryptocurrency-zwendel hun vrijlating verzocht. De exploitanten zouden bezorgd zijn over een Corona-uitbraak in de gevangenis.


Afzonderlijke moties

Matthew Goettsche en Jobadiah Weeks, de twee gevangenen, hebben op 20- en 23 maart afzonderlijk een motie ingediend voor hun vrijlating. Volgens de advocaat van Goettsche staan ze er goed voor. Zo zou het niet een vraag zijn van of ze worden vrijgelaten, maar juist wanneer.

Mocht het virus de gevangenis namelijk bereiken, dan is het vrijwel onmogelijk om de verspreiding hiervan te voorkomen. Hierdoor nemen de gezondheidsrisico’s en veiligheidsrisico’s met de dag toe.


Gezondheid gedetineerde

De gevangenis in New Jersey heeft veel kritiek over zich heen gehad. Zo zou de gevangenis, volgens de vertegenwoordiging van Weeks, een uitzonderlijk slechte dienst leveren op het gebied van het behouden van de gezondheid van gedetineerde personen. Maar ook het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid meldde afgelopen jaar dat de facilititeit een ‘aanzienlijke bedreiging’ vormt voor de gezondheid en veiligheid van gedetineerde personen.

Zo zouden er meerdere lekken gevormd zijn die voor schimmel zouden zorgen. Hiernaast zouden gedetineerde ‘rauw, bedorven, beschimmeld of verlopen’ vlees krijgen. Dit neemt uiteraard risico’s met zich mee. Mocht het Corona-virus dus in deze gevangenis uitbreken, kunnen de gevolgen hiervan enorm zijn.

De advocaten hebben tevens aangegeven dat het enorm lastig wordt gemaakt voor gedetineerde om in hun lopende procedures dit soort verzoeken in te dienen. Het is echter nog onduidelijk of hun verzoek goedgekeurd wordt.


Crypto-zwendel

De twee mannen zijn verdacht van een grootschalige cryptocurrency-zwendel waarin naar verluidt circa $722 miljoen bij betrokken is. Zo zouden de mannen een cryptocurrency mining-pool runnen, maar is dit nooit het geval geweest. Door misleidende informatie te versturen naar potentiële investeerders, wisten zij het enorme bedrag buit te maken. Beide mannen worden verdacht van een poging tot fraude.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten