Bitcoin

Vermogensbeheerders kopen in 1 week $1,3 miljard aan Bitcoin

Volgens gegevens van vermogensbeheerder Coinshares is er vorige week voor $1,3 miljard in Bitcoin en andere cryptocurrency fondsen gestoken. Dat is een nieuw record.


Crypto-vermogensbeheerders blijven records boeken

In een wekelijks rapport maakt Coinshares de balans op van zijn prestaties ten opzichte van andere crypto-investeringsmaatschappijen zoals Grayscale, 3iQ en 21Shares. Dit doet het bedrijf door te kijken hoeveel geld klanten in de fondsen steken. De afgelopen week bereikte de instroom in de crypto fondsen een nieuw hoogtepunt van $1,3 miljard.

Grayscale blijft de nummer 1 met meer dan $26 miljard aan beheerd vermogen. Ongeveer $21,6 miljard daarvan zit in de Grayscale Bitcoin Trust, wat een soort investeringsvehikel is dat blootstelling aan Bitcoin biedt aan beleggers die het gedoe van handelen en bewaring willen vermijden.

Coinshares meldt ook dat 97% van het kapitaal in Bitcoin geïnvesteerd werd. Ondanks dit enorme bedrag suggereert het rapport dat beleggingsproducten en -fondsen slechts een klein deel van het totale handelsvolume van Bitcoin:

“Ondanks de recordinstroom de afgelopen weken hebben investeringsproducten de liquiditeit van de onderliggende Bitcoin niet getest, waarbij investeringsproducten slechts 6,5% van de totale handelsomzet van Bitcoin vertegenwoordigen. Tot dusverre zijn de volumes in Bitcoin dit jaar aanzienlijk hoger geweest, met een gemiddelde verhandeling van $12,3 miljard per dag vergeleken met $2,2 miljard in 2020. “


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?