Non-fungible Token - NFT
NFT

Verzamelaar op OpenSea biedt per ongeluk 100 Ether op gratis NFT

Het lijkt erop dat een ongelukkige nonfungible token (NFT) verzamelaar op OpenSea een fout van ruim 188.000 dollar maakte. De investeerder in kwestie bood namelijk – waarschijnlijk per ongeluk – 100 Ethereum op een NFT die normaal gesproken gratis is.

De token was onderdeel van de Gemesis NFT-collectie van OpenSea, een set van gratis NFTs om de lancering van OpenSea Pro te vieren op 4 april.

Bodemprijs van 0,04 Ether

Voordat het bod van 100 Ether werd gedaan, was de bodemprijs voor een Gemesis NFT van OpenSea ongeveer 0,04 Ethereum. OpenSea Pro is een marktplaats aggregator die gericht is op professionals die data van andere marktplaatsen willen gebruiken en geavanceerde orders willen plaatsen.

Wat dat allemaal precies moet voorstellen, dat is op dit moment nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat je met OpenSea Pro een stuk meer informatie over de markt kunt krijgen. Mocht je een actieve handelaar in NFTs zijn, dan is dit wellicht de moeite waard om eens te proberen.

Het lijkt erop dat de handelaar in kwestie eigenlijk 100 dollar wilde bieden, maar in plaats daarvan 100 Ethereum intoetste. Verder ging het om een open aanbod, die door iedereen geaccepteerd had kunnen worden, wat dat betreft is de kans klein dat het om een wash trade ging.

Wat is wash trading?

Wash trading is een vorm van manipulatie waarbij een beursplatform munten van zichzelf koopt en deze vervolgens opnieuw in de verkoop zet en wederom van zichzelf koopt. Op die manier kan een beursplatform op neppe wijze handelsvolume realiseren.

Daardoor lijkt het alsof een bepaalde token of NFT-collectie populair is, terwijl zij deze in werkelijkheid van zichzelf aan het kopen zijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar helaas iets wat we nog weleens zien in de cryptowereld.

In dit geval was daar dus geen sprake van, althans zo lijkt het, omdat het om een open aanbod ging. Iedere tokenhouder van deze collectie had zijn of haard NFT voor de 100 Ethers kunnen verkopen. Uiteindelijk heeft degene met de snelste reactie gewonnen.

NFT nieuws

Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen
Drie Britten aangeklaagd voor NFT-fraude in de Verenigde Staten
Bitcoin NFT’s bereiken nieuwe mijlpaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken