Stablecoin
Stablecoin

Vitalik Buterin kocht de dip en profiteerde van ontkoppeling USDC

Het lijkt erop dat Vitalik Buterin, het brein achter Ethereum, geen moment twijfelde nadat USD Coin (USDC) zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor en dipte naar 0,89 dollar. Een naar Buterin vernoemde wallet spendeerde namelijk 500 ether (ongeveer 700.000 dollar) in het weekend om de RAI stablecoin te minten, waarmee het vervolgens USDC kocht.

Vitalik.eth

De wallet draagt de naam vitalik.eth en is zeven jaar geleden gemaakt. Op dinsdag bevatte de wallet meer dan 5.360 Ethers. Hoewel de wallet de naam van Buterin draagt, hoeft dat niet per se te betekenen dat hij ook de man achter de wallet is. In principe kan iedereen dergelijke wallets aanmaken.

Aan de andere kant bestaat deze wallet al zeven jaar en zit er dus voor een gigantisch bedrag aan Ethereum in. Dat maakt dat veel mensen juist wel denken dat het daadwerkelijk om een wallet van Buterin gaat.

Buterin sprak niet lang geleden over het unieke mechanisme achter de RAI stablecoin in een blogpost. “Ik focus mij op RAI in plaats van DAI, omdat RAI dichter in de buurt komt van het “ideale type” van een door Ethereum gedekte geautomatiseerde stablecoin”, aldus Buterin.

Vertrouwen in USDC

De aan Vitalik Buterin gelinkte wallet heeft duidelijk veel vertrouwen in USDC, want er ging voor een behoorlijk kapitaal richting de stablecoin. Tot nu toe is dat goed uitgepakt, want USDC is erin geslaagd om de koppeling met de Amerikaanse dollar terug te pakken.

In een kleine 48 uur tijd zijn kopers van de stablecoin dus beloond voor hun vertrouwen met een rendement van ongeveer 10 procent. Daar zullen een hoop mensen toch behoorlijk tevreden over zijn.

Aan de andere kant zijn Bitcoin en Ethereum in diezelfde periode ook behoorlijk gestegen, maar dat neemt niet weg dat het een zeer mooie kans was om wat rendement te pakken. Nu is het te hopen dat USDC stabiel blijft en dat de situatie helemaal is opgelost.

Stablecoin nieuws

Zuid-Afrika zet groot in op digitale betalingen
Circle stopt met ondersteuning voor USDC op Tron-blockchain
Wit-Rusland zet grote stappen in de ontwikkeling van CBDC
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers