vitalik buterin
Ethereum

Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht

De mede oprichter van Ethereum, genaamd Vitalik Buterin, zei vrijdag dat hij geen miljardair meer is door de sterke daling van de Ethereum prijzen dit jaar.

Buterin de jongste crypto miljardair

Buterin, die in 2014 Ethereum oprichtten, bezit naar verluidt ongeveer 290.000 Ether tokens. Dit staat op dit moment gelijk aan ongeveer $574,1 miljoen. Deze 290 duizend Ethereum tokens waren op een gegeven moment echter meer dan $1,5 miljard waard. Buterin, die nu 27 jaar oud is, was de jongste crypto miljardair ooit nadat de prijs van Ethereum in 2021 boven de $3.000 uitkwam.

De Ethereum prijs is dit jaar echter met bijna 60% gedaald ten opzichte van zijn recordhoogte van $4.860 die behaald werd in november 2021. Buterin kondigde op twitter aan dat hij geen miljardair meer was. Hij schreef:

Btw btw ik ben geen miljardair meer.

– Vitalik Buterin

Ondanks de grote koersdaling dit jaar is Ethereum nog steeds de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, met een marktkapitalisatie van bijna $300 miljard. Wellicht dat er nu betere tijden aan komen voor Ethereum. Het netwerk gat in de zomer namelijk eindelijk over naar Ethereum 2.0, wat een zeer grote en belangrijke update is voor het project.

Recente opmerkingen van de oprichter van Ethereum suggereren dat de blockchain al in augustus naar het Proof Of Stake consensus zou kunnen verschuiven. Een proof-of-stake model zal de afhankelijkheid van Ethereum van mining volledig teniet doen en de blockchain waarschijnlijk toegankelijker maken.

Meerdere miljardairs leiden verlies

Buterin is niet de enige crypto miljardair die zijn fortuin ziet afnemen door de recente crash. Recente rapporten tonen aan dat het bezit van Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, is gedaald vann $13,7 miljard tot $2,2 miljard.

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, zag zijn vermogen dalen van $8,5 miljard tot $2,5 miljard. Zijn vermogen is waarschijnlijk zelfs nog verder gezakt toen Terra ineenstortte.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft naar verluidt het meeste geld verloren van alle grote crypto-miljardairs. Het vermogen van Zhao staat nu op $11,6 miljard, dit terwijl hij aan het begin van dit jaar nog $96 miljard aan vermogen had.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?