Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin onthult nieuwe fase in roadmap Ethereum: The Scourge

Het grote brein achter Ethereum, Vitalik Buterin, onthult een nieuwe fase in de technische roadmap van het platform. Dit nieuwe onderdeel van het grote plan van Vitalik Buterin moet de weerbaarheid tegen censuur van overheden en de decentralisatie van het netwerk verbeteren.

Introductie van The Scourge

In navolging van de upgrade naar Proof-of-Stake van 15 september, is de ontwikkeling van Ethereum overgegaan op de tweede fase die bekendstaat als The Surge. Het doel van deze fase is om de 100.000 transacties per seconde aan te tikken via zogenaamde rollups. In de nieuwe roadmap van Vitalik Buterin zit plotseling The Scourge als derde fase. Deze moet er dus voor zorgen dat Ethereum voldoende decentraal blijft en weerbaar is voor aanvallen van gecentraliseerde machten.

Wat dat betreft is het grappig dat Vitalik Buterin zelf degene is die continu de roadmap plaatst en als een soort gecentraliseerde keizer bepaalt welke kant het netwerk opgaat. Dat is vanuit het Bitcoin kamp vaak de grote kritiek op Ethereum. Naast het feit dat momenteel ruim 70 procent van de blokken in de Proof-of-Stake blockchain de OFAC-regels volgen. Wat betekent dat zij transacties van Tornado Cash adressen en adressen op de zwarte lijst van de OFAC negeren.

Weerbaar tegen de OFAC

Precies dat laatste moet The Scourge uiteindelijk oplossen. Momenteel is software van enkele gecentraliseerde aanbieders populair. Die gecentraliseerde aanbieders kunnen niet anders dan in overeenstemming met de Amerikaanse overheid werken. Uiteindelijk moet het consensus mechanisme volgens Buterin volledig neutraal worden en niet discrimineren voor of tegen bepaalde mensen.

Eerder gaf Anthony Sassano, de oprichter van The Daily Gwei, aan dat dit volgens hem het belangrijkste punt van ontwikkeling voor Ethereum is. De weerbaarheid van het netwerk tegen interventie van gecentraliseerde machten is volgens Sassano zelfs belangrijker dan de schaalbaarheid van het platform.

Hoewel de volledige details van The Scourge nog niet bekend zijn, heeft Vitalik Buterin al één oplossing voorgesteld. Een zogenaamde “Partial Block Auction”, waarbij validators slechts een gedeelte van de blokken mogen vullen met transacties die ze zelf uitkiezen. Een deel wordt op die manier automatisch uitgekozen, waardoor transacties nooit compleet genegeerd kunnen worden.

Ethereum nieuws

Ethereum Shanghai-upgrade gepland voor 2023
Bitcoin en Ethereum koers stijgen, maar de inflatie baart zorgen
Vitalik Buterin waardeert hulp van Coinbase bij Ethereum EIP-4844
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten