vitalik buterin
Altcoin

Vitalik Buterin: Terra moet de kleine investeerders beschermen, niet de whales

Ethereum oprichter Vitalik Buterin spreekt zich uit over het Terra-schandaal en roept op bescherming van de kleine investeerders. Volgens Buterin is het vooral deze groep investeerders die door de influencers en de hoge rente in UST gelokt zijn.

Zoals je wellicht hebt meegekregen is het Terra-ecosysteem rond 9 mei compleet ingestort. De LUNA-token is met praktisch 100 procent gedaald en de Terra USD (UST) stablecoin heeft zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloren.

De weg vooruit voor Terra en LUNA

Na de ineenstorting van het protocol is de Terra-gemeenschap op zoek naar een oplossing. Het doel is om het project nieuw leven in te blazen. Daarbij is het idee geopperd om vooral veel kleine investeerders een financieel hart onder de riem te steken. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de gemeenschap rondom Terra weer tot leven komt. De oplossing voor whales en andere grote geldschieters zou dan later komen.

Vitalik Buterin voelt wel wat voor dit plan en hij geeft in de bovenstaande tweet ook aan dat de focus op de kleine investeerder moet liggen. Deze zijn volgens hem de dupe van influencers die voor een beetje geld van alles roepen en daarmee mensen in dit soort projecten lokken. De meer vermogende investeerders moeten volgens Buterin beter onderzoek doen en zijn meer verantwoordelijk voor hun eigen beslissingen.

Binance CEO Changpeng Zhao gelooft er niet in

Changpeng Zhao, de uitgesproken CEO van Binance, gelooft niet zo in het opnieuw tot leven wekken van Terra en LUNA. “Het forken van het project geeft de nieuwe fork niet ineens waarde. Dat is wensdenken”, aldus Zhao over de plannen voor een nieuwe versie van Terra. Daarnaast vroeg Zhao zich af waar alle Bitcoin momenteel zijn die Terra de afgelopen weken gekocht had.


Duizenden Bitcoin zijn nog niet ‘terecht’ en mensen vragen zich af wanneer daar duidelijkheid over komt. Oprichter en CEO Do Kwon is de laatste dagen ook een stuk stiller dan normaal, waardoor mensen wellicht bang zijn dat hij er met de fondsen vandoor gaat. De kans is echter groot dat de Bitcoin tijdens het drama allemaal verkocht zijn in een poging de koers van UST terug naar 1 dollar te brengen.

Altcoin nieuws

Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Worldcoin kent komende 6 maanden een inflatie van 19%
Hedera Hashgraph stijgt met 100 procent: Wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?