Ethereum

Vitalik: ‘We hebben onderschat hoe lang het duurt om PoS te voltooien’

De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, blikt terug op de ontwikkeling van Ethereum en vertelt dat hij de ontwikkeling van ETH 2.0 onderschat heeft.


Grotere veranderingen zoals sharding en Proof-of-Stake

De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, was onlangs bij de podcast ‘Hashing It Out‘. Tijdens de show legde hij uit hoe hij de creatie van Ethereum anders zou aanpakken als hij het nu opnieuw kon doen.

Buterin vertelde dat hij een aantal dingen anders aan zou pakken, zoals beter nadenken over bijvoorbeeld gas-kosten. “We hebben het in het begin niet goed gedaan toen we die instelden,” zei Buterin in het podcast interview van 2 juli.

Na het noemen van gas-prijzen en andere kleinere wijzigingen die hij vanaf het begin zou hebben aangebracht, noemde Buterin enkele grotere veranderingen rond Ethereum die problemen hebben veroorzaakt.

“We hebben zeker onderschat hoeveel tijd het zou kosten om veel van de dingen af te maken die we nog niet in 2015 begonnen waren,” zei Buterin. Hij vermeldde Proof-of-Stake en sharding als de meest omvangrijke aspecten. Hij voegde toe:

“Als we hadden geweten dat het ons jaren zou gaan kosten, hadden we het waarschijnlijk anders gedaan. We hadden beter kunnen nadenken over waar de verschillende teams nog meer aan zouden werken. Als we veel beslissingen op een heel andere manier hadden gemaakt waren we nu op een ander punt geweest. Zeker veel spijt en tijdverspilling in dat opzicht.”

Buterin vertelde ook spijt te hebben van verschillende andere aspecten rond de technische kant van het netwerk. Waar dit over gaat wordt uitvoerig besproken in het interview.


Ethereum 2.0 onderweg

Ethereum 2.0 is al een tijdje in de maak. Oorspronkelijk werd er verwacht dat het in januari 2020 af zou zijn. Echter, ETH 2.0 heeft met een aantal vertragingen te maken gehad. Een bericht van 23 juni op de blog van Ethereum liet zien dat het team nog steeds hard aan het werk is.