Bitcoin analyse
Bitcoin

Volatiele nacht voor Bitcoin koers: naar $70.000 en nu terug op $71.300

Bitcoin kende een volatiele nacht. De grootste cryptocurrency van de markt leek gisteren een poging te wagen om richting het niveau van $72.000 te stijgen, maar zette uiteindelijk niet door. Richting het einde van de avond kreeg de Bitcoin koers het lastig en viel de munt terug naar $70.000.

Inmiddels is Bitcoin weer helemaal terug en is de koers vannacht opgeklommen tot $71.300.

Belangrijke dag voor Bitcoin

Vandaag wordt in ieder geval een belangrijke dag voor Bitcoin. De koers schoot eerder deze week omhoog vanwege zwakte op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

JOLTS Job Openings. Bron: Bloomberg

Het aantal openstaande vacatures in Amerika (JOLTS Job Openings) viel met 8,06 miljoen een stuk lager uit dan de 8,30 miljoen die verwacht werd.

Dat neemt in theorie de opwaartse druk achter de inflatie weg, waardoor de Amerikaanse centrale bank sneller de rentes kan verlagen. Om die reden begon Bitcoin te stijgen.

Vandaag staan de Nonfarm Payrolls (NFP) op het programma – de banengroei zonder de landbouw mee te nemen. Daarbij krijgen we ook het werkloosheidscijfer.

Focus op de werkloosheid?

Ze zijn allebei razend belangrijk voor de Amerikaanse economie, maar de focus zou weleens kunnen liggen op de werkloosheid.

Op dit moment ligt die al 27 maanden achter elkaar onder de 4% en is de reeks net zo lang als in 1967.

Als de werkloosheid morgen weer onder de 3,9% blijkt te liggen, dan is de langste reeks sinds 1951 geboren. Je zou dan ook zeggen dat het helemaal niet zo slecht gaat met de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Wat dat betreft worden de cijfers van vanmiddag cruciaal om te bepalen of Bitcoin kan doorzetten en richting een all-time high kan doorstomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom blijft de Bitcoin koers maar dalen?
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Crypto analist legt uit: Dit is wanneer de Bitcoin koers weer gaat stijgen