Hacker Virus
Hack

Volgens Atomic Wallet zijn ‘slechts’ 1% van gebruikers getroffen door hack: investeerders zeggen wat anders

Sinds 2 juni heeft er een hack plaatsgevonden waarbij $35 miljoen van Atomic Wallet-gebruikers is gestolen. Volgens het bedrijf is minder dan 1% van de maandelijkse actieve gebruikers getroffen door deze hack. Na de aanval heeft Atomic Wallet, in samenwerking met individuele blockchain-onderzoekers, de inspanningen geïntensiveerd om het gestolen geld op te sporen en terug te vorderen.

Kwaadwillende halen voordeel uit deze situatie

Helaas hebben enkele geverifieerde zwendel-Twitter-accounts geprobeerd om voordeel te halen uit deze situatie. Ze deden zich voor als Atomic Wallet en deelden phishing-links waarin ze beweerden gebruikers te helpen om het verloren geld terug te krijgen.

ZachBXT_Atomic

Volgens de pseudonieme on-chain-onderzoeker ZachXBT beweert hij een slachtoffer te hebben geholpen bij het terugkrijgen van $1 miljoen aan verloren geld. Hoewel het herstelproces nog niet is bekendgemaakt, heeft ZachXBT naar verluidt besloten om dit op een later tijdstip te delen en aangegeven dat het beter is om dit nog niet te doen.

Hacker focust op accounts met grote fondsen

Het is opmerkelijk dat Atomic Wallet aan heeft gegeven dat ‘slechts’ 1% van de gebruikers getroffen blijken te zijn. Er zijn namelijk diverse meldingen binnen gekomen waardoor het lijkt dat dit percentage hoger ligt. De community die gebruik maakt van het platform hebben aangegeven dat deze poging van het bedrijf om de schade af te zwakken hebben aangegeven dat dit niet goed gevallen is. Een andere gebruiker meldt bovendien het volgende:

% maakt niet uit, de hacker is van plan om zich alleen te concentreren op de wallets met grote fondsen.

De hack reflecteert op het belang van het onderzoeken van de juiste dienstverlener als het gaat om de bewaring van crypto-activa. Bovendien zet het vraagtekens bij het “niet uw sleutels, niet uw munten”-verhaal dat wordt gepredikt door tal van aanbieders van crypto-wallet, zoals Atomic Wallet, zoals hieronder weergegeven.

Atomic

Een enkele persoon verliest bijna $8 miljoen

Volgens het onderzoek van ZachXBT is gebleken dat het hoogste bedrag dat een persoon heeft verloren bij de Atomic Wallet-hack $7,95 miljoen was, in Tether (USDT) op de Tron-blockchain. De laatste update meldt dat de vijf grootste verliezen gezamenlijk $17 miljoen bedragen.

Op 4 juni heeft een hacker de controle overgenomen van de mobiele telefoon van John Deaton, een prominente voorstander van XRP. Het Twitter-account van Deaton werd vervolgens gebruikt om reclame te maken voor LAW-tokens.

Nadat de (onderstaande) tweet was geplaatst, waarschuwden Deaton en enkele andere accounts die hem vertegenwoordigden gebruikers voor de hack en raadden ze af om te investeren in de betreffende cryptocurrency.

Hack nieuws

AirBit Club Medeoprichter Krijgt 12 Jaar Cel voor $100M Crypto Piramidespel
Crypto influencer BitBoy gearresteerd tijdens livestream
Mixin Network-hacker haalt $200 miljoen af van mainnet-activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers