inflatie
Bitcoin

Volgens Charles Edwards is het recessie-risico nu kleiner dan ooit

Ondanks de hoge inflatie is het risico van een recessie op de aandelenmarkten aanzienlijk afgenomen. Edwards merkt in zijn rapport op dat de banensector robuust blijft met lage werkloosheidscijfers, wat opvallend is, vooral aan het “late einde van de cyclus”. Hij voegt eraan toe:

“Ultralage werkloosheid in combinatie met hoge rentetarieven verhoogt de kans dat er een werkloosheidsbodem is (of zich vormt).”

Wie is Charles Edwards?

Charles Edwards is een bekende financieel analist en oprichter van Capriole Investments, een kwantitatief beleggingsbedrijf dat gespecialiseerd is in cryptocurrency. Hij staat ook bekend om het creëren van de Hash Ribbons-indicator, een technische analyse tool die wordt gebruikt om trendomkeringen op de Bitcoin-markt te identificeren. Edwards is een prominente figuur geworden in de crypto-industrie en wordt vaak gevraagd om zijn inzichten en analyses.

De gevolgen van toenemende werkloosheid

Echter is de markt ook kwetsbaar voor een stijging van de werkloosheid vanaf dit punt. Indien de werkloosheidscijfers reageren op het strikte beleid van de Fed, kan een beursdaling als gevolg van recessierisico’s snel toenemen. Het werkgelegenheidsrapport van februari wordt gepubliceerd op 10 maart.

Grafiek S&P 500 index met werkloosheidspercentage. Bron: Capriole Investments

Het rapport geeft aan dat de grootste dalingen in de S&P 500 index in de afgelopen 50 jaar plaatsvonden tijdens soortgelijke recessiezorgen, met percentages van -21%, -27% en -20%. De laatste dieptepunten in 2022 betekenden ook een daling van -27%, wat hoopgevend is voor kopers. Dit vergroot de kans dat de bodem voor de S&P 500 bereikt is.

Amerikaanse aandelenindices en impact op cryptomarkt.

Op dit moment is er dreiging dat de S&P 500 en de Nasdaq-100 index onder hun 200-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) zullen vallen, respectievelijk op 3.900 en 11.900 punten.

Dit verhoogt de mogelijkheid dat de stijging eind 2022 en begin 2023 een nieuwe rally van de bear cycle was in plaats van het begin van een accumulatie met de bodem die voor deze cyclus is vastgesteld. Een beweging onder het 200-dagen MA voor de aandelenmarkt zou extra druk op de cryptomarkt toevoegen.

Vooral in december, toen de aandelenmarkt stijgende was, bleven de cryptomarkten vrijwel onveranderd, nadat de FTX instortte. Begin 2023 haalden de cryptomarkt naar verwachting de aandelenmarkt in en nu zouden ze wellicht het einde van de tegenreactie kunnen ervaren.

Bitcoin nieuws

Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Cruciaal moment aangebroken voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken