Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Volledige lancering van Polkadot-protocol is nabij

Het lijkt erop Polkadot binnenkort eindelijk gebruikt kan worden, maar problemen met het testnet kunnen voor vertragingen zorgen.


Schema naar de uitrol

Het Polkadot-project heeft maandag een gedetailleerd schema vrijgegeven voor de langverwachte uitrol van de ‘parachains’ en ‘slot auctions’. Dit zou de volledige lancering van het protocol moeten betekenen.

Het schema is opgedeeld in drie hoofdfasen. De huidige fase is de Rococo-testnetomgeving. Hierin kunnen ontwikkelaars mechanismen testen om te communiceren tussen verschillende Polkadot-parachains. Het platform maakt gebruik van een mechanisme genaamd Cross-Chain Message Passing-lite, of XCMP-lite. Hiermee kunnen parachains tokens en gegeneraliseerde berichten naar elkaar verzenden door via Polkadot’s relay chain, de centrale coördinator van het netwerk, te gaan.

Het Rococo-testnet is in augustus 2020 gelanceerd, maar de componentfuncties moeten nog volledig worden voltooid. Zodra de details zijn uitgewerkt, zal de Polkadot-codebase eindelijk zijn functie voltooien.

Dat betekent echter niet dat de parachains gelijk worden geïmplementeerd. De volgende fase zal een stemming inhouden om parachains mogelijk te maken op Kusama, het ‘canary network’ van Polkadot. Kusama kan worden beschouwd als een middenweg tussen een testnet en een mainnet. Het heeft een hogere tolerantie voor experimenten terwijl het nog steeds echte economische waarde heeft.

Zodra de parachains op Kusama stabiel zijn en alle audits zijn voltooid, zal er een on-chain-stemming worden geactiveerd op Polkadot om parachain auctions te introduceren. Er zijn geen aanwijzingen voor de exacte tijdlijnen van deze gebeurtenissen. Vertegenwoordigers van Polkadot waren niet direct bereikbaar voor opheldering.


Problemen met het testnet

Desalniettemin werd door velen verwacht dat de uitrol van parachains zou plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2021. Er lijken ook problemen te zijn met de stabiliteit van het Rococo-testnet. Een van zijn parachains is bijvoorbeeld vastgelopen in blok 1036. Een GitHub-pull-verzoek met de titel “New Genesis”, dat komt na een verwijderde branch genaamd “Bkchr-rococo-nuke-187”, suggereert dat er een stabiliteitsincident is geweest voor het testnet.

De CEO van Equilibrium, genaamd Alex Melikhov, vertelde dat hij optimistisch is over de tijdlijn van de Polkadot-parachain lancering, hoewel “De laatste updates van het Rococo-testnet wijzen op de noodzaak van verdere aanpassingen aan de technologie.” Verder gaf hij een overzicht van de mogelijke tijdlijnen zodra de lancering van Kusama is voltooid:

“Gezien het interval van een maand tot de implementatie van Polkadot en vervolgens de verklaring door Gavin, zullen we naar verwachting binnenkort DOT-auctions lanceren.”


Nieuwe all-time highs

In de tussentijd heeft Polkadots DOT-token een nieuwe hoogtepunt bereikt. De token steeg vandaag opnieuw met met 3% waardoor de koers nu boven de $30 ligt. Dit maakt de prijsstijging van $9 begin dit jaar alleen maar indrukwekkender.

De indrukwekkende prijsstijging van DOT – Bron: Tradingviw

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten