NFT Nieuws

NFT Nieuws

Volume NFT’s stijgt door €15 miljard heen

Uit nieuwe data afkomstig van Nonfungible.com, is de verkoop van Non-Fungible Tokens, ofwel NFT’s sinds vorig jaar met 21.000% gestegen. Inmiddels is het volume dat door NFT’s gegenereerd wordt de $17 (ruim €15) miljard doorbroken.


Groei markt brengt oplichters met zich mee

Hiermee is de NFT-handel sinds 2020 enorm gestegen. In 2020 werd er in totaal nog voor circa $82 (€74) miljoen aan NFT’s verhandeld. Inmiddels zouden dan ook al meer dan 2.5 miljoen crypto-adressen digitale tokens bevatten, of juist verhandelen. Het aantal personen dat NFT’s ooit aangeschaft heeft, is gestegen van circa 73.000 naar 2.3 miljoen. De NFT-wereld heeft hiermee een exponentiële groei meegemaakt.

Dat de markt zo aanzienlijk gegroeid is, heeft echter ook meerdere oplichters aangetrokken in verschillende delen van het ecosysteem, van pump-and-dumps tot plagiaat tot phishing-aanvallen, NFT-fraudeurs gebruiken meer diverse technieken. Veel van de gebruikte technieken die door de oplichters gebruikt worden maken misbruik van de relatief nieuwe markt waar nog lang niet iedereen alles vanaf weet. Ook zou er een toename geweest zijn in het witwassen van geld via NFT’s.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


NFT’s zullen dit jaar niet de markten veroveren

Om de waarde van het actief, in dit geval NFT’s, te laten toenemen, hebben sommige oplichters de techniek genaamd Wash Trading ingezet. Dit vindt plaats wanneer een handelaar activa koopt en verkoopt tussen accounts die zij beheren. Hierdoor kan onder andere de indruk gewekt worden van hogere verkoopvolumes, of dat de waarde van het actief toeneemt. Er zouden al ten minste 262 gebruikers geïdentificeerd zijn die Wash Trading toepassen.

Alhoewel de NFT’s een aanzienlijke groei meegemaakt hebben, denkt de mede-oprichter van Nonfungible.com niet dat ze dit jaar de markten zullen veroveren. Hij zegt hierover het volgende:

“Er zijn simpelweg minder mensen en hierdoor minder kopers en minder verkopen dan afgelopen jaar. De wereldwijde community is mogelijk afgenomen door speculatie en een verlies van interesse in verzamelobjecten. Maar de wereldmarkt is nog steeds erg hoog en de waarde van sommige van deze activa is blijven stijgen.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten