Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Voor $150 miljoen aan Bitcoin gekocht door crypto miner Marathon Patent Group

Marathon Patent Group, een cryptocurrency mining-onderneming, heeft $150 miljoen (ruim €123 miljoen) uitgegeven om Bitcoins (BTC) te kopen tegen een waarde van ongeveer $31.100 per stuk. Hierdoor heeft het bedrijf ruim 4.812 Bitcoins aangeschaft.


BTC groeit in populariteit

Marathon Patent Group, dat tevens genoteerd staat op de beurs van Nasdaq, heeft deze BTC naar verluidt gekocht via het institutionele Bitcoin-platform NYDIG. Hiermee wisselt het bedrijf nu officieel kasgeld in voor BTC, wat suggereert dat zij enorme vertrouwen in de top cryptocurrency. Mogelijk verwachten zij dan ook dat de prijs ervan nog veel zou kunnen stijgen. Het bedrijf wil hiermee de crypto-hongerige Wall Street-handelaren hulp bieden, die Bitcoin nu steeds meer als investeringsoptie beginnen te zien.

Het aantal opties voor Wall Street-handelaren voor ondernemingen die ook in crypto investeren groeit hiermee. Eerder hebben bijvoorbeeld Square al ruim 4.702 BTC aangeschaft, en heeft Grayscale onlangs al meer dan 600.000 BTC opgekocht in hun Bitcoinfonds. Ook MicroStrategy heeft onlangs voor een groot bedrag BTC aangeschaft. De top cryptocurrency wordt hiermee steeds populairder onder institutionele beleggers, maar ook bij Wall Street-handelaren.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Aanschaf opvallend

De aanschaf van BTC door het cryptocurrency mining-bedrijf is wel opvallend. Normaliter houden andere crypto-miners zoals Riot Blockchain ook Bitcoin vast, maar doen zij dit wel met hun eigen geminede munten. Door deze nu direct te kopen, maakt Marathon gebruik van een andere strategie met een direct investeringsmodel.

Het bedrijf heeft nog enkele stappen te zetten wil het echt gaan concurreren met concurrenten zoals Riot Blockchain. Waar Riot Blockchain in het derde kwartaal van 2020 ongeveer $2.4 miljoen aan inkomsten wist te genereren, lukte het Marathon om circa $835.000 aan omzet te genereren. Hiermee is de capaciteit van Riot Blockchain in deze periode grofweg 3 keer zo groot geweest.

Door nu direct BTC aan te kopen, probeert Marathon zijn banden met de top cryptocurrency nog verder te versterken. Mogelijk zullen nog meer investeringen van het bedrijf volgen, maar dat is op dit moment nog niet bevestigd.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten