Newsbit

Bitcoin (BTC)

Voor $150 miljoen aan Bitcoin gekocht door crypto miner Marathon Patent Group

Bitcoin (BTC)

Marathon Patent Group, een cryptocurrency mining-onderneming, heeft $150 miljoen (ruim €123 miljoen) uitgegeven om Bitcoins (BTC) te kopen tegen een waarde van ongeveer $31.100 per stuk. Hierdoor heeft het bedrijf ruim 4.812 Bitcoins aangeschaft.


BTC groeit in populariteit

Marathon Patent Group, dat tevens genoteerd staat op de beurs van Nasdaq, heeft deze BTC naar verluidt gekocht via het institutionele Bitcoin-platform NYDIG. Hiermee wisselt het bedrijf nu officieel kasgeld in voor BTC, wat suggereert dat zij enorme vertrouwen in de top cryptocurrency. Mogelijk verwachten zij dan ook dat de prijs ervan nog veel zou kunnen stijgen. Het bedrijf wil hiermee de crypto-hongerige Wall Street-handelaren hulp bieden, die Bitcoin nu steeds meer als investeringsoptie beginnen te zien.

Het aantal opties voor Wall Street-handelaren voor ondernemingen die ook in crypto investeren groeit hiermee. Eerder hebben bijvoorbeeld Square al ruim 4.702 BTC aangeschaft, en heeft Grayscale onlangs al meer dan 600.000 BTC opgekocht in hun Bitcoinfonds. Ook MicroStrategy heeft onlangs voor een groot bedrag BTC aangeschaft. De top cryptocurrency wordt hiermee steeds populairder onder institutionele beleggers, maar ook bij Wall Street-handelaren.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Aanschaf opvallend

De aanschaf van BTC door het cryptocurrency mining-bedrijf is wel opvallend. Normaliter houden andere crypto-miners zoals Riot Blockchain ook Bitcoin vast, maar doen zij dit wel met hun eigen geminede munten. Door deze nu direct te kopen, maakt Marathon gebruik van een andere strategie met een direct investeringsmodel.

Het bedrijf heeft nog enkele stappen te zetten wil het echt gaan concurreren met concurrenten zoals Riot Blockchain. Waar Riot Blockchain in het derde kwartaal van 2020 ongeveer $2.4 miljoen aan inkomsten wist te genereren, lukte het Marathon om circa $835.000 aan omzet te genereren. Hiermee is de capaciteit van Riot Blockchain in deze periode grofweg 3 keer zo groot geweest.

Door nu direct BTC aan te kopen, probeert Marathon zijn banden met de top cryptocurrency nog verder te versterken. Mogelijk zullen nog meer investeringen van het bedrijf volgen, maar dat is op dit moment nog niet bevestigd.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top