solana
Solana

Voormalig topbankier Goldman Sachs verwacht koersexplosie Solana

Real Vision CEO Raoul Pal verwacht dat Solana, een grote concurrent van Ethereum, voor een gigantische koersexplosie staat. In een blogpost die Pal voor zijn cliënten al publiceerde in januari, schreef de voormalig topman van Goldman Sachs al dat hij meer dan optimistisch is over de toekomst van Solana. Pal verwacht dat de prestaties van Solana vergelijkbaar zullen zijn met die van Ethereum tussen 2018 en 2021.

Koerexplosie van 4.600 procent?

Als Solana erin slaagt om de prestaties van Ethereum uit de periode van 2018 tot en met 2021 te evenaren, dan kan het project vanaf de bodem met 4.600 procent stijgen. “Wij denken dat we in Solana een herhaling van Ethereum uit 2018 zien: een koersval van 95 procent in vijf golven”, aldus Raoul Pal. Ethereum ging vanaf de bodem van 2018 tot de top van 2021 ongeveer 46x over de kop.

Op het moment van schrijven handelt Solana op een koers van 22,58 dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur op een plus van 11,24 procent. Daarmee doet de munt het op dit moment even beter dan Bitcoin en Ethereum, maar dat zegt natuurlijk nog niets over de lange termijn.

In 2021 noteerde het project een all-time high van meer dan 250 dollar, waar het nu gigantisch ver vandaan staat. De heftige dalingen daarna ontstonden mede doordat enkele grote investeerders die vroeg instapten besloten om massaal tokens van het project te verkopen. Wat dat betreft val het nog maar te bezien of Solana een wederopstanding in zich heeft.

Beter dan Bitcoin

Verder is Raoul Pal gigantisch bullish over Ethereum en verwacht hij dat het smart contract platform het de komende jaren beter zal doen dan Bitcoin. Op basis van zowel technische analyse als fundamentele analyse ziet Pal kansen voor Ethereum om het in ieder geval tijdens de volgende cyclus beter te doen dan Bitcoin.

Dit baseert Pal onder andere op de constatering dat de totale markt voor Ethereum een stuk groter is dan die van Bitcoin. “Ethereum is een breder protocol waarop we meer kunnen bouwen. Bitcoin heeft dat gewoon niet. Het heeft een andere toepassing. Wat dat betreft is het onwaarschijnlijk dat Bitcoin zo groot kan worden”, zo gaat Pal verder.

“Is het internet meer waard dan goud? Ja, zo simpel is het en dat is de basis van mijn argument”, aldus de voormalig topman van Goldman Sachs. Voorlopig is de market cap van Ethereum echter nog 2,5x lager dan die van Bitcoin en doet de grootste munt van de markt het in 2023 nog beter dan het Ethereum van Vitalik Buterin.

Solana nieuws

Komt er een gigantische Solana koersval?
Bekende investeerder verkoopt al zijn Ethereum in ruil voor Solana
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken