Bitcoin opties
Bitcoin

Voormalig topbankier voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen in 2025

Voormalig Goldman Sachs bestuurder Raoul Pal gelooft dat de bullmarkt voor Bitcoin en crypto nog maar net begonnen is, ondanks de enorme stijgingen die we in 2023 al zagen. Raoul Pal vertelt aan zijn ruim 22.000 abonnees op YouTube dat de bullmarkt jaren kan duren en uiteindelijk een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar kan opleveren in 2025.

Bitcoin koers van 1 miljoen dollar in 2025?

“Hier is de grafiek, de lange-termijn grafiek van Bitcoin sinds 2013. […] Op een paar details na toont deze een perfecte logaritmische trend. Zoals je weet denken wij dat de business-cycle ergens in 2025 zijn top bereikt en dat suggereert een gestoord target voor Bitcoin tussen de 500.000 en 1.000.000 dollar. Verwacht ik dat? Waarschijnlijk niet, maar wie weet?”, aldus Raoul Pal.

Raoul Pal suggereert dat de huidige bullmarkt-cyclus vergelijkbaar is met die van 2016-2017. Op dat moment stuurde een gigantische instroom van liquiditeit de koersen van digitale assets de lucht in. Verder zegt hij dat Bitcoin en andere altcoins sterke prestaties vertoonden in 2023

Om die reden verwacht Raoul Pal dat dit slechts een beginnende bullmarkt is.

“Deze cyclussen kunnen gestoord zijn en deze voelt meer als die van 2016-17 dan die van 2020-2021. Die cyclus kende namelijk ook weinig geldprinterij van centrale banken, in ieder geval niet in de Verenigde Staten. Maar de balansen van centrale banken groeiden wel. We zagen een toename in de liquiditeit van 20 procent.

Als gevolg daarvan explodeerde crypto.

Het voelt alsof we dat nu weer gaan zien. Ik focus niet op het einddoel, maar op de structuur. Ik laat je alleen de omvang van de kans zien”, aldus een zeer optimistische Raoul Pal.

Bitcoin koers van 1 miljoen dollar?

Toch lijkt een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar voor nu nog IETS te optimistisch. Dat zou namelijk betekenen dat de market cap van Bitcoin bijna tweemaal zou groot wordt als die van goud. Een vergelijkbare market cap met goud zou een Bitcoin koers van ~600.000 dollar opleveren.

Wat dat betreft moeten we misschien nog een cyclus wachten voordat we het over dat soort koersen kunnen hebben. Daarbij moeten we nog maar zien of het jaar 2024 inderdaad zo bullish wordt als men nu denkt.

Het optimisme rondom Bitcoin lijkt weer gigantisch door de Spot Bitcoin ETF en de naderende halving, maar ondanks dat zien we nog geen extreme dingen van de koers. We hebben fantastische stijgingen gezien in 2023, maar zelfs de all-time high van 69.000 dollar is nog redelijk ver weg.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt