Regulatie

Voorstel wettelijk kader voor tokenisatie ingediend in Rusland

Een proef omtrent cryptocurrency in Rusland zou tot grote veranderingen kunnen zorgen in de voorgestelde cryptocurrency wetgeving in het land.


Russische Centrale Bank

De Centrale Bank van Rusland (CBR) heeft aangekondigd dat zijn pilot is voltooid. De pilot omvatte een blockchain-tokenisatie met behulp van een platform dat is ontwikkeld door Nornickel.

Nadat deze pilot voltooid was, stelde de bank voor om de Russische wet op digitale activa aan te passen, zodat ook tokenisatieplatforms hieronder vallen.


Tokenisatieplatform

Het platform stelt gebruikers van organisaties in staat om hybride tokens uit te geven, dat wordt ondersteund door een mandje van een activa. Deze activa kan naar verluidt meer zijn dan alleen fiat-valuta. Door deze tokens uit te geven, worden nieuwe financieringsmogelijkheden voor bedrijven gecreëerd. Ook krijgen gebruikers nieuwe investeringsopties.

Volgens het hoofd van de fintech divisie van de CBR, is dit een enorm goede ontwikkeling. Zo kunnen bedrijven zich op deze manier snel aanpassen aan de eisen van mogelijke externe investeerders.


Wetswijziging

De bank heeft dan ook een wetswijziging voorgesteld in navolging van de resultaten van de voltooide pilot. Zo is er een wijziging voorgesteld voor het federale factuurproject op digitale financiële activa. Dit zou nodig zijn om het platform te integreren en verder te ontwikkelen op de steeds harder groeiende markt voor digitale valuta’s.

Het platform is ontwikkeld in samenwerking met Nornickel. Dit is wereldwijd een van de grootste mijnbouwbedrijven. Eerder heeft het bedrijf al een platform ontwikkeld om palladium te tokeniseren.