Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten

Het geplaagde crypto-leenplatform Voyager Digital gaat gebruikers weer de mogelijkheid geven om hun fondsen op te nemen. In een blogpost op vrijdag legt Voyager uit dat klanten met Amerikaanse dollartegoeden vanaf 11 augustus tot 100.000 dollar kunnen opnemen. Deze aankondiging volgt op een uitspraak van een Amerikaanse rechter die bepaalde dat het bedrijf 270 miljoen dollar aan fondsen terugkreeg.

Wat gaat er gebeuren?

De grote vraag is natuurlijk hoe de klanten van Voyager Digital hierop zullen reageren. De kans is meer dan aanwezig dat het vertrouwen in Voyager Digital na het fiasco compleet verdwenen is. Het meest logische scenario lijkt dan ook dat klanten massaal hun tegoeden zullen opvragen. Vertrouwen is in deze business immers de belangrijkste asset. Als dat weg is, dan zal niemand zijn tegoeden meer bij je durven achterlaten.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat Voyager Digital een complete leegloop te wachten staat. Te beginnen met de 270 miljoen dollar die nu vrij komt. Ieder beetje geld wat daarna vrijkomt op het platform zal binnen een mum van tijd verdwenen zijn. Nu is het aan Voyager Digital om iets te verzinnen waardoor klanten alsnog overtuigd raken van de toekomst van het bedrijf. Het is echter de vraag in hoeverre dat überhaupt mogelijk is.

De soap rondom Voyager Digital

De problemen voor Voyager Digital begonnen onder andere vanwege exposure aan Three Arrows Capital. Als gevolg van het faillissement van laatstgenoemde was Voyager Digital gedwongen om een lening van 500 miljoen dollar af te sluiten bij Alameda Research. Niet veel later is Voyager Digital een Hoofdstuk 11 faillissementsprocedure gestart, waarmee er een kleine kans op een doorstart bestaat.

Niet veel later ontving het een overnamebod van Alameda en FTX dat door Voyager werd afgewezen omdat het niet in het voordeel van hun gebruikers zou zijn. Op vrijdag 5 augustus maakte Voyager echter bekend dat dit niet per se betekent dat het bedrijf niet verkocht wordt. Momenteel overweegt het namelijk aanbiedingen van een twintigtal partijen. De verwachting is dat er op 8 september een verhoor georganiseerd wordt over de potentiële verkoop van het bedrijf.

Blockchain nieuws

Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software
Ondanks cryptoverbod ziet Canaan dubbele winst Ondanks cryptoverbod ziet Canaan dubbele winst
Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen? Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten