event
Bitcoin

Vrouw van Hal Finney organiseert Bitcoin-evenement

Fran Finney, de vrouw van de overleden Bitcoin-pionier Hal Finney, heeft een evenement aangekondigd om de slachtoffers van de spierziekte ALS te steunen. Hal Finney staat bekend als één van de eerste Bitcoiners ter wereld. Jammer genoeg stierf de computerwetenschapper niet lang na de lancering van Bitcoin aan ALS.

Legende binnen de gemeenschap

Hal Finney was en is eigenlijk een ware legende binnen de Bitcoin-gemeenschap. Hij is onder meer bekend van zijn tweet met het bericht “Running Bitcoin” op 11 januari 2009, enkele dagen na de lancering van Bitcoin. Onder meer om die reden hebben mensen lange tijd gedacht dat Finney de man achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto was. Sommigen dachten dat Finney in het begin interactie met Nakamoto acteerde om te doen alsof Bitcoin tractie kreeg.

Het evenement zal plaatsvinden onder de naam “Running Bitcoin” om de eerste Bitcoin-tweet van Finney te eren. In het kader van het evenement vraagt de vrouw van Finney mensen om een halve marathon te lopen tussen 1 en 10 januari 2023.

Hal Finney zelf was ook een groot hardloopfan, waardoor de keuze voor deze sport geen verrassing is. Kortgeleden heractiveerde Fran Finney het account van Hal om het te redden van de zogenaamde inactiviteitszuivering. Als accounts tegenwoordig lang niets van zich laten horen, dan krijgen andere gebruikers de kans om de gebruikersnaam in kwestie te claimen.

Finney was er vroeg bij

Overigens is Finney ook een vroege pionier binnen de wereld van crypto. In 2004 creëerde hij bijvoorbeeld Reusable Proof of Work (RPOW), een systeem dat het mogelijk maakt om Hashcash coins opnieuw te gebruiken. RPOW wordt veelal gezien als het eerste type van een cryptocurrency, hoewel het op een gecentraliseerde server draaide.

Finney leverde ook bijdragen aan de code van Bitcoin in 2008 en begin 2009, voordat Satoshi Nakamoto het publiekelijk lanceerde in januari 2009. Hij was tevens de ontvanger van de eerste Bitcoin transactie, waarin Satoshi Nakamoto hem 10 Bitcoin stuurde.

Voordat hij in augustus 2009 gediagnostiseerd werd met ALS was hij een fanatiek hardloper. Na enkele jaren van zware gevechten met de ziekte is Finney cryogeen ingevroren. Waarschijnlijk hoopt de computerwetenschapper erop dat hij op die manier in de toekomst weer tot leven gewekt kan worden.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken