MEME COIN Text
Blockchain, Floki

Waar zijn Meme-munten momenteel het grootst?

In 2023 zijn diverse Meme Coins aanzienlijk populairder geworden. Onder andere de meme-munten PEPE, die recentelijk populair is geworden, heeft hiervan kunnen profiteren. Maar ook andere meme-munten hebben hiervan geprofiteerd. Maar in welke landen zijn meme coins eigenlijk het grootste? Je leest het hier.

Diverse mix van regio’s en economische ontwikkelingen

Coingecko heeft onderzoek gedaan naar meme-munten in 2023. Gedurende dit jaar werd de meme-munthype aangevoerd door de Verenigde Staten (VS), India en het Verenigd Koninkrijk (VK). Meer dan de helft van de fans van meme-munten waren gedurende dit jaar in één van deze landen gevestigd. Hiernaast bleken meme-munten ook populair in de Filippijnen en Maleisië in Zuidoost-Azië, Nigeria en Marokko, evenals Australië en Nieuw-Zeeland in Oceanië en Canada.

Deze top 10 landen vertegenwoordigen op hun beurt een erg diverse mix van regio’s en economische ontwikkeling, wat erop wijst dat meme-munten wereldwijd aantrekkelijk en populair zijn. In totaal nemen de top 10 landen die de meme-munthype in 2023 leiden 82,9% of de meerderheid van de interesse in deze speculatieve activa voor hun rekening. In onderstaande afbeelding wordt laten zien welke landen het meeste interesse hebben getoond in meme-munten gedurende dit jaar.

Interesse in Meme-munten vanuit meerdere landen

Het is wellicht niet geheel verrassend dat de Verenigde Staten de leiding heeft genomen in de wereldwijde meme-munthype, goed voor 23,6% van de interesse in 2023 (althans tot nu toe), met meer dan 2 miljoen views op de top meme-muntpagina’s.

In de VS is de populairste meme-munt gedurende dit jaar de Shiba Inu (SHIB), die ongeveer 60,7% van de Amerikaanse interesse in meme-munten genereerde. De recente trending crypto Pepe droeg nog eens 11,8% bij aan de meme-munten in de VS, gevolgd door Bonk en Volt Inu.

Shiba Inu is ook de meest populaire munt in India (die direct na de VS komt in de ranglijst) en drijft ongeveer 55,8% van de interesse van het Zuid-Aziatische land in dit speculatieve activum. Ondertussen genereerde Baby Doge Coin een relatief hoog percentage van 29,9% van de Indiase interesse in meme-munten.

In de Filippijnen heeft Floki dit jaar zo’n 26,7% van de meme-munten in het land gegenereerd. Shiba Inu en Bonk kregen vergelijkbare niveaus van interesse, respectievelijk 18,3% en 17,8%. Baby Doge Coin en Pepe volgden op de voet, met respectievelijk 12,7% en 10,2% van de Filippijnse meme-munten.

Op vergelijkbare wijze heeft de interesse in meme-munten in Nigeria een relatief ander profiel dan de andere 8 landen. Floki en ArbDoge AI behaalden hier de hoogste rente, respectievelijk 24,2% en 20,8%. Dogelon Mars genereerde 17,4% van de Nigeriaanse interesse in meme-munten, ondanks dat het in andere landen achteraf minder populair bleek.

Welke Meme-munt is naast SHIB populair?

Shiba Inu (SHIB) blijft veruit het meest in trek bij mensen, met 46,7% van de interesse in de beste meme-munten in 2023. Baby Doge Coin genereerde 12,3% van de interesse in de meme-munten, gevolgd door recentere meme-munten Pepe (PEPE) (9,4%), Floki (8,6%) en Bonk (8,2%).

In Canada trok PEPE de meeste meme-muntinteresse van mensen, namelijk ongeveer 26,9%. Aan de andere kant genereerde pionier Dogecoin 61,1% van de interesse in meme-munten in Marokko, maar ontving slechts beperkte belangstelling vanuit andere landen.

De Bonk-prijspomp, die gebaseerd is op Solana, trok eerder dit jaar als slot de aandacht toen het in slechts 8 dagen een rendement van meer dan 300% wist te behalen. Shiba Inu deed hier op zijn beurt 141 dagen over en Dogecoin zelfs 1.253 dagen.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken