NFT Nieuws

NFT Nieuws

Waarde van OpenSea stijgt naar $13,3 miljard door groeiende NFT-markt

OpenSea kende in december de op één na beste maand voor Ethereum NFT’s, dus het is geen verrassing dat investeerders in willen stappen.


De NFT marktplaats OpenSea

De NFT marktplaats OpenSea kondigde dinsdag aan dat het $300 miljoen heeft opgehaald in een Series C-financieringsronde. Daardoor heeft het nu een waarde van totaal $13,3 miljard. Deze financieringsronde werd geleid door de bedrijven Paradigm en Coatue.

KRH, de huidige naam voor het nieuwe fonds van de voormalige partner van Andreessen Horowitz, Katie Haun, bevestigde dat het aan de ronde deelnam. a16z nam deel aan zowel de Series A als Series B, en Haun heeft een bestuurszetel op OpenSea.

OpenSea-medeoprichter en CEO Devin Finzer zei dat het geld zou worden gebruikt om de productontwikkeling op te voeren. Daarnaast wil het meer personeel aannemen en verbetering van de klantenondersteuning. Tot slot moet de grote NFT- en Web3 wereld vergroot worden.

“Onze visie is om de bestemming te zijn voor deze nieuwe open digitale economieën. We beginnen dit jaar door de drempels voor toegang tot de NFT wereld op OpenSea te verlagen. We willen investeren in het ecosysteem en de gemeenschap die het aanstuurt.” Aldus Finzer.


De totale waarde van OpenSea

In juli 2020 werd OpenSea gewaardeerd op $1,5 miljard na een Series B-ronde die $100 miljoen opbracht. In november meldde The Information dat het een waarde van $10 miljard had door zijn Series C.

De waarde van $13,3 miljard toont de groeiende aantrekkingskracht van NFT’s aan. NFT’s zijn op blockchain gebaseerde eigendomsakten voor digitale items. OpenSea heeft enkele van de meest populaire op Ethereum gebaseerde NFT collecties in de wereld, waaronder Bored Ape Yacht Club en CryptoPunks.

Het maandelijkse volume van OpenSea bleef indruk maken, zelfs toen de NFT’s rage afkoelde. In werd de NFT-markt opnieuw populair en in december registreerde OpenSea zijn op een na beste maand ooit met een waarde van $3 miljard aan Ethereum NFT’s.

Deze trend zette zich voort in het nieuwe jaar. Het had zijn op twee na beste handelsdag ooit op 2 januari met $243 miljoen aan Ethereum NFT volume. Het handelsvolume van Polygon NFT’s neemt ook toe en groeide in drie opeenvolgende maanden tot $76,1 miljoen in december.


Wil jij Ethereum verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Nieuwe werknemers

Als onderdeel van de aankondiging van de fondsenwerving, onthulde Finzer dat OpenSea voormalig Facebook-executive Shiva Rajaraman heeft aangenomen als zijn nieuwe VP Product. Het vorige producthoofd van OpenSea was Nate Chastai. Hij verliet het bedrijf nadat werd ontdekt dat hij voorkennis gebruikte om NFT’s te kopen voordat ze op de markt verschenen. Hij verkocht deze NFT’s vervolgens met winst.

Rajamaran zal de taak krijgen om bedrijven te helpen NFT’s van andere blockchains te ondersteunen. Daarnaast gaat hij gebruikers verbinden met tools om digitale kunst te vinden en hun collecties te beheren.

Vorige maand nam OpenSea ook een nieuwe CFO van Lyft aan, Brian Roberts. Hij kreeg kritiek van cryptofans toen hij zijn zinnen zette op een traditionele IPO.

Mede-oprichter van Paradigm, Fred Ehrsam, tweette het volgende over de oprichters van OpenSea:

”De afgelopen vier jaar hebben ze moed getoond, onzekerheden doorstaan en vastgehouden aan hun visie van NFT’s als een internet- en wereld veranderend primitief.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten