Cryptocurrency

Cryptocurrency

Waarom accepteren steeds meer kleine bedrijven cryptocurrency?

Cryptocurrency wordt hedendaags steeds vaker geaccepteerd door bedrijven en e-commerceplatforms als betaalmethode. Uit statistieken die gepubliceerd zijn door de Universiteit van Cambridge wordt duidelijk dat kleine bedrijven en de e-commerceplatforms de snelste acceptanten zijn van cryptocurrency als betaalmethode. Maar waarom is dit eigenlijk?


Succesverhaal

Eind 2018 maakte het online reisbureau Travala het mogelijk om reizen en vluchten te boeken met de cryptocurrency Dash. Deze innovatie is sindsdien enorm in populariteit gegroeid. Zo wordt momenteel meer dan 70% van de boekingen via dit platform via Dash betaalt. Dit laat zien dat het mogelijk is succes te boeken door cryptocurrency toe te voegen als betaalmethode.


Waarom cryptocurrencies?

Alhoewel de meeste cryptocurrencies momenteel nog erg volatiel zijn, brengt het gedecentraliseerde karakter echter ook voordelen met zich mee.

Zo is één van de grootste problemen waar e-commerce bedrijven mee te maken krijgen: fraude. Wereldwijd kost dit jaarlijks circa $25 miljard (€22,5 miljard), wat ieder jaar verder toeneemt. Hier kan cryptocurrency iets voor deze bedrijven betekenen. Betalingen met cryptocurrency zijn namelijk niet terug te draaien. Zodra de betaling eenmaal voltooid is, kan de verzender dit niet terugvragen, zoals normaliter wel kan. Hiernaast zijn er diverse cryptocurrencies met een enorm snelle verwerkingstijd. Hierbij valt te denken aan Dash en Ripple’s XRP. De transacties bij deze cryptocurrencies is in slechts enkele seconde verwerkt.

Maar ook de lage kosten voor het versturen en accepteren van cryptocurrencies is een groot voordeel voor ondernemingen. Zo vragen debet- en creditcard processors meestal tussen de 2 en 10% in rekening om de transacties te verwerken. Cryptocurrency-betalingen kunnen echter voor slechts één cent of minder worden verwerkt. Hierdoor kunnen in potentie duizenden euro’s worden bespaard.


Geld direct ontvangen

Doordat ondernemingen door gebruik maken van cryptocurrency voor hun betalingen ontvangen zij vaak direct het geld. Bij verwerkers van debet- en creditcardbetalingen kan dit in sommige gevallen meerdere dagen in beslag nemen. Dit kan een groot nadeel voor de winstgevendheid van een bedrijf bij bedrijven die afhankelijk zijn van een snelle doorlooptijd van geld.

Door de ontvangen cryptocurrency direct over te zetten in de lokale valuta, kunnen kleine tot middelgrote bedrijven onmiddellijk hun geld verdienen en gebruiken wanneer dat het meest nodig is, in plaats van wanneer zij na een aantal dagen betaald worden door de debet- en creditcard betalingverwerkers.

Het accepteren van cryptocurrencies kunnen dus de deur openen voor een geheel nieuwe klantenmarkt.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten