Bitcoin

Waarom daalde de Bitcoin koers vannacht?

In de afgelopen 24 uur zijn er voor $1,89 miljard aan futuresposities geliquideerd. Dit gebeurde doordat de Bitcoin en Ethereum prijs sterk zijn gedaald vannacht. De BTC prijs daalde zelfs even tot onder de $46.000.

Bitcoin 30 minuten grafiek – Bron: Tradingview

Enorme crypto liquidaties

De meeste liquidaties kwamen van Bitcoin en Ethereum, die goed waren voor $555 miljoen (BTC) en $336 miljoen (ETH). Maar ook altcoins zoals XRP, EOS en Litecoin zagen ook grote liquidaties toen de markt crashte.

Het grootste deel van de liquidaties gebeurde op Binance, terwijl er juist bijna geen posities geliquideerd weren op Bitfinex. Dit kan suggereren dat, aangezien veel beginnende handelaren Binance gebruiken, deze groep investeerders het grootste aandeel heeft gehad in de liquidaties, zo vertelde Paolo Ardoino.

suggereert dat de eerste wellicht het grootste aandeel aan beginnende handelaren heeft, aldus Paolo Ardoino, chief technology officer van Bitfinex.


Waarom daalde de crypto prijzen?

De markt is waarschijnlijk gedaald omdat de altcoin-futuresmarkt gedurende een lange periode extreem oververhit was. In de afgelopen weken zagen veel altcoins de financieringspercentages stijgen tot ongeveer 0,3% tot 0,7%. Dit is 30 tot 70 keer hoger dan de gemiddelde 0,01%.

Dit is dan ook de reden achter de relatief kleine daling van een paar procent van de Bitcoin vergeleken met de correcties van 20% tot 30% op de altcoin-markt. Opvallend is wel dat Ethereum wel zwakte vertoont op de korte termijn. Toen BTC begon te dalen, boekte Ethereum dan ook een veel groter verlies. Dus ook de zwakte van ETH ten opzichte van Bitcoin heeft de afgelopen 24 uur een negatieve impact gehad op de altcoin-markt.


Een sterk herstel is aannemelijk

Ondanks de koersdaling van vannacht lijkt herstel alweer te zijn ingezet. De sterke fundamentals in combinatie met een enorme koopzucht heeft ervoor gezorgd dat de Bitcoin koers alweer hersteld is tot $48.000. Ook de ETH prijs ligt alweer boven de $1.800. Dit snelle herstel suggereert dat de crypto rally nog lang niet over is en BTC spoedig de $50.000 grens zou kunnen gaan testen.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”
Zoekopdrachten ‘Bitcoin Halving’ op Google bereikt all-time high
Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?