crash
Bitcoin

Waarom daalt de Bitcoin koers tot onder de $41.000?

De lancering van Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Funds (ETF) heeft in de financiële wereld voor flinke opschudding gezorgd. Ondanks de verwachting dat deze ontwikkeling een sterke instroom van institutioneel kapitaal zou aantrekken en daarmee een significante prijsstijging van Bitcoin zou stimuleren, is het tegenovergestelde gebeurd.

Onverwacht is er een neerwaartse trend in de waarde van deze prominente cryptomunt waarneembaar. Dit artikel onderzoekt de onderliggende factoren die bijdragen aan de huidige druk op de BTC koers.

Een enorme uitstroom uit GBTC

Bloomberg-analist James Seyffart identificeert een belangrijke factor die mogelijk heeft bijgedragen aan de recente prijsdaling van Bitcoin. Hij wijst op een substantiële uitstroom van kapitaal, ter waarde van $2,2 miljard, uit Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) sinds de omzetting ervan naar een Spot Bitcoin ETF.

Deze uitstroom en de daaruit voortvloeiende verkoopdruk kunnen niet worden genegeerd als het gaat om de impact op de Bitcoin-prijs. In de eerste week na de conversie verkocht Grayscale meer dan 27.000 Bitcoin, terwijl andere uitgevers gezamenlijk ongeveer 40.000 Bitcoin aankochten. Een ander opmerkelijk punt is dat het analyseplatform Arkham Intelligence rapporteerde dat Grayscale 9.000 BTC naar Coinbase heeft overgebracht, een stap die vaak geassocieerd wordt met een aanstaande verkoop.

Whale verkoopt 100.000 Bitcoins

Een andere opvallende ontwikkeling is de ontdekking van analist James van Straten. Hij merkte op dat een onbekende ‘whale‘ een massale verkoop van 100.000 Bitcoin uitvoerde toen de prijs $49.000 bereikte.

Van Straten baseert zijn analyse op gegevens van het on-chain analyseplatform Glassnode. Deze significante verkoopactie wordt gezien als een belangrijke bijdrager aan een van de grootste dagelijkse prijsdalingen van Bitcoin sinds de ineenstorting van het cryptoplatform FTX. Deze ontwikkelingen benadrukken de noodzaak voor investeerders om waakzaam te blijven in de dynamische en onvoorspelbare cryptomarkt.

Bitcoin ETF’s zijn ondanks de daling een succes

Hoewel Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) te maken heeft met een grote uitstroom, vertonen andere Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) een opmerkelijke veerkracht. In de eerste dagen na hun lancering registreerden deze Spot ETF’s een indrukwekkend handelsvolume van $10 miljard. Opvallend is dat twee van de negen Spot ETF’s, exclusief GBTC, een beheerd vermogen van $1 miljard hebben bereikt in slechts vijf handelsdagen.

Een bijzondere vermelding verdient BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), die deze mijlpaal al binnen vier handelsdagen wist te realiseren. Deze prestatie is des te opmerkelijker gezien de sterke concurrentie tijdens de lancering van deze fondsen. Dit succes van de Spot ETF’s, ondanks de uitdagingen bij GBTC, toont aan dat er een aanzienlijke interesse en vertrouwen in de markt bestaat voor Bitcoin-gebaseerde beleggingsproducten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelt: Bitcoin koers bereikt $150.000 in 2024
Revolutionaire beweging: behoud van klassieke videogames op de Bitcoin-blockchain
Mike Novogratz voorziet extreme stijging Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers