Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Waarom de eilandnatie Palau overgaat op crypto

De Republiek Palau heeft vandaag haar samenwerking met Cryptic Labs aangekondigd om een digitaal residentieprogramma te lanceren dat gebruik maakt van het Root Name System van Cryptic Labs.


Root Name System

De president Surangel S. Whipps, Jr. van Palau heeft op 22 december de wet op het digitale verblijf ondertekend. President Whipps vertelde het volgende in een interview:

“Een van de dingen die we als land wilden doen is onze economie diversifiëren en een financieel centrum-hub creëren. Als klein land is dat een uitdaging. Maar als je je digitaal beweegt, is dat makkelijk.”

Met behulp van Root Name System kunnen wereldburgers digitale residentie claimen. Dit wordt gesteund door de Republiek Palau met behulp van blockchain. Met andere woorden, ze kunnen een aantal van de voordelen van residentie op het eiland natie van 18.000 mensen krijgen zonder er fysiek te wonen. Aldus Cryptic Labs.

Als je een cryptogebruiker bent in een land dat de handel beperkt, is dat een grote bonus. Cryptic Labs zegt dat zijn op blockchain gebaseerde systeem veilige ID-verificatie en toegang tot Know-Your-Customer (KYC) functies mogelijk maakt die nodig zijn om veel platforms te gebruiken. De voorzitter benadrukte dat het idee niet is om antiwitwas- of antiterrorismeregelgeving te omzeilen. Dit deed hij door te stellen dat KYC-procedures jaarlijks zouden moeten worden voltooid om residentie te behouden.


Veranderende paradigma

Goedgekeurde aanvragers krijgen een fysieke en digitale ID-kaart, de laatste in de vorm van een NFT. Dit is een op blockchain gebaseerde akte die rechten of privileges verleent aan de eigenaar. Cryptic Labs heeft nog niet aangekondigd welke blockchain het protocol zal gebruiken. Er is gezegd dat de eerste fase van het programma alleen fysieke ID’s zal uitgeven, met de NFT’s die na de lancering komen.

Whipps zegt dat de samenwerking met Cryptic Labs de mensen van Palau heeft geholpen om de blockchain technologie en de potentiële voordelen te begrijpen. Toch uitte hij ook eerdere zorgen die de eilandnatie had over crypto. Whipps zei:

Als je ons een jaar geleden zou vragen of we zoiets zouden doen, zouden we je waarschijnlijk nee zeggen. Twee jaar geleden zeiden we: geen cryptocurrency in Palau. Ons werd geleerd dat het is wat de drugsdealers en terroristen gebruiken.”

Maar volgens de president hebben onderwijs en een nieuw begrip van de economische voordelen van blockchain-technologie geholpen om die zorgen weg te nemen: “Hopelijk zal deze digitale ID ook helpen om mensen te faciliteren om deel uit te maken van de cryptogemeenschap.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten