Dogecoin koers
Dogecoin

Waarom Dogecoin (DOGE) op korte termijn kan stijgen in waarde

Terwijl Shiba Inu (SHIB) in de afgelopen maand een indrukwekkende prijsstijging doormaakt, is het bij meme concurrent Dogecoin (DOGE) vrij rustig. De koers van de populaire memecoin steeg met 3,9% in de afgelopen 30 dagen, tegenover de stijging van ruim 25% van SHIB. Analisten geloven dat nu ook Dogecoin aan de beurt is voor een prijs rally. Het gedrag van whales en traders signaleert namelijk een prijsstijging in de korte termijn.

Traders, cruisers en HODL’ers

Adressen kunnen opgesplitst worden in verschillende categorieën. Zo heb je traders die hun munten vaak korter dan een maand vasthouden Over het algemeen proberen ze in te spelen op de volatiliteit van de markt om hun winsten te behalen. Cruisers zijn beleggers die relatief nieuw zijn in de markt, zij bezitten hun munten tussen de 1 en 12 maanden. HODL’ers zijn lange termijn investeerders en bezitten hun munten langer dan een jaar. 

In onderstaande figuur is te zien hoeveel DOGE de verschillende type adressen bezitten. Het aantal traders is sinds eind juli flink afgenomen terwijl het aantal cruisers juist toeneemt. Het aantal HODL’ers blijft vrijwel gelijk. 

De toename in cruisers suggereert dat beleggers een verbeterde lange termijn overtuiging krijgen in het bekende memecoin project. Dit kan uiteindelijk een positief gevolg hebben voor de koers. Investeerders zullen namelijk minder snel geneigd zijn om hun munten te verkopen.

Hoeveelheid dogecoin in bezit van verschillende soorten adressen
Hoeveelheid dogecoin in bezit van verschillende soorten adressen – IntoTheBlock

Whales kopen Dogecoin

Ook whales lijken hun posities te vergroten. On-chain data laat zien dat zowel middelgrote whales (die tussen de $1 tot $10 miljoen aan DOGE bezitten) en grote whales (die meer dan $10 miljoen dogecoin bezitten) de memecoin aan het accumuleren zijn. Zo namen de posities toe met respectievelijk 16% en 10%. Whales beheren een groot vermogen en hun gedrag kan veel invloed hebben op de prijs.

Dogecoin whales
Dogecoin whales – IntoTheBlock

Conclusie

Terwijl Shiba Inu (SHIB) in de afgelopen maand sterk steeg, bleef Dogecoin (DOGE) relatief stabiel met een stijging van slechts 3,9%. Desondanks suggereren signalen uit de markt een aanstaande rally voor DOGE. De toename van “cruisers” duidt op een groeiend lange termijn vertrouwen in Dogecoin. Bovendien zijn whales, die een aanzienlijke invloed op de prijs kunnen hebben, hun posities aan het uitbreiden. Dit alles wijst op een potentieel positief momentum voor Dogecoin in de nabije toekomst.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht DOGE kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’