Ripple, XRP
Ripple

Waarom heeft Ripple sinds rechtszaak $8,4 miljard aan XRP gekocht?

Ripple, het bedrijf achter de XRP token, heeft sinds de start van de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor 8,4 miljard dollar aan XRP tokens gekocht. Dit deed het bedrijf om de prijs van de token in tact te houden.

De rechtszaak heeft grote schade aangericht

Na de aanklacht van de SEC tegen Ripple Labs, heeft de waarde van XRP een enorme daling doorgemaakt. De SEC beweerde dat Ripple en zijn leiders ongeregistreerde effecten hadden aangeboden in de VS, waardoor ze meer dan $1,2 miljard hadden opgehaald. Ripple en de SEC zijn al meer dan twee jaar in een verhitte juridische strijd verwikkeld. De lopende rechtszaak heeft een grote impact gehad op de prijs van XRP, die met 87,9% is gedaald ten opzichte van de recordhoogte van $3,40.

Ripple koopt massaal XRP tokens op

Ondanks de lage prijs van XRP heeft Ripple miljarden dollars geïnvesteerd in het terugkopen van XRP tokens van de secundaire markt. Volgens gegevens die door Blockworks zijn gedeeld, heeft Ripple Labs bijna 75% van de inkomsten uit de verkoop van XRP besteed aan het terugkopen van de tokens van secundaire markten.

Blockworks merkte op dat, hoewel Ripple van begin 2021 tot eind 2022 $11,1 miljard aan ODL-gerelateerde XRP-verkopen heeft gerapporteerd, het bedrijf $8,4 miljard heeft uitgegeven om XRP tokens van secundaire markten terug te kopen om aan de behoeften van zijn ODL-klanten te voldoen.

XRP sales

In het vierde kwartaal bedroeg de XRP-omzet van Ripple ongeveer $2,96 miljard. Het bedrijf kocht tegelijkertijd ongeveer $2,73 miljard XRP terug van secundaire markten. Ripple zegt zelf dat het deze terugkoop zou blijven voortzetten zolang de ODL-service wereldwijd geaccepteerd zou worden.

Anderen denken dat Ripple Labs ook zo veel XRP tokens op de secundaire markt koopt om de prijs van de token in stand te houden.

Ripple nieuws

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen