Ripple, xrp
Ripple

Ervaren analist verwacht XRP koers van 1,40 dollar

Als we de laatste analyse van Egrag Crypto mogen geloven, dan staat XRP mogelijk aan het begin van een gigantische bullrun. Er bestaat volgens hem echter ook een kans dat de neerwaartse trend doorzet en daarin zou een koers van 0,22 dollar niet onwaarschijnlijk zijn. Het kan volgens de analist dus echt twee kanten opvallen voor XRP.

Falling Wedge

Egrag Crypto baseert zijn voorspelling op een zogenaamde Falling Wedge die hij momenteel in de grafiek van XRP ziet. Een Falling Wedge is een patroon uit de technische analyse, dat over het algemeen een bullish patroon is. Het is een patroon dat wordt gevormd door een lange periode lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten voor de koers. 

Falling wedge
Falling wedge patroon – Bron: Newsbit

Na verloop van tijd is het mogelijk dat de koers door de weerstand aan de bovenkant van de Falling Wedge breekt. Als die uitbraak succesvol is, dan veranderd de voormalige weerstandslijn in een steunlijn voor de koers. Mocht de XRP koers erin slagen om dit voor elkaar te krijgen, dan ligt er volgens Egrag Crypto dus een mogelijke koers van 1,40 dollar in het verschiet voor de munt.

Meeste vooruitzichten zijn bullish

Overigens is Egrag Crypto niet de enige analist die momenteel bullish is over de korte termijn prijsactie van XRP. De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse financiële toezichthouder loopt ook op zijn einde en als het bedrijf een overwinning pakt, dan kan dat volgens de analisten leiden tot een ware koersexplosie. Het tegenovergestelde is natuurlijk ook waar. Het is allesbehalve zeker dat Ripple de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission zomaar in zijn voordeel weet te beslechten.

Ook op basis van technische analyse ziet CryptoBull een positief scenario voor XRP in de grafiek. CryptoBull constateert namelijk dat XRP momenteel een met 2017 vergelijkbaar bodempatroon uittekent in de grafiek. Kort na dat patroon explodeerde de koers van XRP met 100.000 procent. Daar hoeven we nu waarschijnlijk niet op te rekenen, maar een klein deel van die stijging zou al een grote overwinning zijn voor de digitale asset.

Ripple nieuws

SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken