Bitcoin koers
Bitcoin

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers

De Bitcoin (BTC) koers is al dagenlang onvermoeid aan het stijgen. De digitale munt profiteert volop van het enthousiasme dat de grote renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank heeft veroorzaakt. 

Bitcoin’s rally heeft de koers nu tot de realized price van kortetermijnhouders getild, wat erop wijst dat er mogelijk ruimte is voor een verdere opmars. In dat geval zou Bitcoin weleens voor het eerst in meer dan een halfjaar een opwaartse trend kunnen bevestigen.

Bitcoin weer in bullmarkt-omgeving

CryptoQuant-analist Avocado_onchain merkte gisteren op dat de Bitcoin koers was aangekomen bij zijn zogenoemde ‘short-term holder realized price’ – rond de $62.000. Deze metriek heeft in het verleden gefungeert als sterke steun/weerstand voor Bitcoin, en bracht iedere keer een grote stijging teweeg wanneer de koers het niveau testte.

De kortetermijnhouders zijn de walletadressen die voor minder dan 155 dagen Bitcoins heeft vastgehouden. De realized price is simpelweg het gemiddelde prijs waarvoor deze munten over  het netwerk zijn verplaatst. 

Het geeft dus een indicatie van de gemiddelde prijs die kortetermijnhouders hebben betaald voor hun Bitcoin. Avocado_onchain noemt het een ‘’belangrijke on-chain metriek om in de gaten te houden’’ omdat het ‘’de toekomstige richting van de Bitcoin koers kan bepalen’’.

Wanneer de realized price van de kortetermijnhouders de rol van weerstand op zich neemt – en Bitcoin er niet in slaagt erbovenuit te breken – dan vertoont de koers een bearish trend. ‘’Een recent voorbeeld hiervan is toen Bitcoin $73K bereikte, maar er niet in slaagde door de gemiddelde aankoopprijs van kortetermijnhouders van 1-3 maanden te breken, wat resulteerde in een bearish beweging,’’ aldus de analist.

Wanneer de realized price als steun fungeert, dan zorgde het doorbreken van de metriek of een terugtest in het verleden telkens voor een grote prijsrally. Nu biedt dit natuurlijk geen garantie dat dit wederom gaat gebeuren, maar het is wel degelijk een indicatie dat het bullish momentum is herwonnen.

BTC koers nadert belangrijk punt

Zoals je vanmorgen al kon lezen in het Bitcoin nieuws kon lezen, is Bitcoin doorgeschoten tot een koers van $64.000. Het cruciale doelwit van $65.000 is hiermee binnen handbereik komen te liggen.

Als BTC erin slaagt om boven de $65.000 uit te stijgen, dan zou het voor het eerst in meer dan zes maanden een higher high hebben neergezet. Dit betekent dat de neerwaartse trend die al sinds maart aan de gang is eindelijk achter ons gelaten kan worden. De bulls zullen echter nog wel een klein zetje moeten geven.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13