Crypto crash
Bitcoin

Waarom is de Bitcoin koers vandaag gedaald?

De Bitcoin koers klokt op het moment van schrijven in op ongeveer 69.000 dollar. Daarmee staat er een daling van ruim 3 procent op de borden voor de afgelopen 24 uur. Wat is er aan de hand met de digitale munt? Waarom lukt het niet om de stijgingen van het begin van 2024 een vervolg te geven?

Stijging van 63 procent

Vanaf het begin van 2024 gemeten staat Bitcoin al met ~63 procent in de plus en dat kan weleens het gevolg zijn van het enthousiasme over de halving.

Met die stijging presteert Bitcoin op dit moment beter dan de S&P 500, die over dezelfde tijdsperiode met 9 procent wist te stijgen, en ook goud dat een stijging van 14 procent wist te noteren voor dit jaar.

Die stijging kan weleens betekenen dat bepaalde investeerders nu hun winsten nemen. Het gebrek aan bullish momentum dat we momenteel zien hoeft niet te betekenen dat de bullmarkt voorbij is, maar lijkt meer een periode van consolidatie op te leveren.

In een periode van consolidatie nemen investeerders wat gas terug en wachten ze op nieuwe positieve signalen om extra geld op tafel te leggen. Ki Young Ju toont in de bovenstaande tweet dat de huidige koersontwikkeling van Bitcoin heel normaal is.

Twee factoren die de Bitcoin koers onder druk zetten

Dat is niet het enige wat de Bitcoin koers momenteel onder druk zet. Ook de Spot Bitcoin ETFs zien op dit moment grote uitstromen. Zo zag de Grayscale ETF gisteren weer een uitstroom van ruim 400 miljoen dollar.

Ook op macro-economisch front heerst er momenteel wat onzekerheid. Vandaag krijgen we cruciale data over de Amerikaanse inflatie, die in januari en februari hoger uitviel dan verwacht.

Als die vandaag weer te hoog binnenkomt, dan heeft de Amerikaanse centrale bank helemaal geen redenen om binnenkort de rentes te verlagen.

Hoe langer de renteverlagingen uitblijven, hoe meer druk er op de korte termijn op de Bitcoin koers komt. Wat dat betreft moeten we erop hopen dat de inflatie vandaag lager binnenkomt dan verwacht.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten