Cardano Nieuws

Waarom is de Cardano prijs de afgelopen week met 11% gestegen?

De prijs van Cardano is in een week tijd met 11 procent omhooggeschoten. De prijsstijging vond plaats nadat oprichter Charles Hoskinson bevestigde dat 22 september de officiële datum voor de Vasil-hardfork zal worden.

De belangrijke Vasil hard fork

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, zei afgelopen vrijdag dat de Vasil-hardfork er eindelijk aankomt en deze plaats zal vinden op 22 september. De langverwachte Vasil-hardfork is al twee keer uitgesteld, eerst in juni en vervolgens eind juli. IOHK en ontwikkelaars verwachten nu na grondig testen een soepele netwerkovergang tegemoet te gaan.

Charles Hoskinson had eerder laten doorschemeren dat de Vasil-hardfork hoogstwaarschijnlijk eind september op het Cardano-mainnet geïnstalleerd zal worden. De definitieve datum kon nu bekendgemaakt worden, omdat de laatste benodigde node-upgrades na uitvoerig testen ook zijn goedgekeurd. Om de nieuwe hard-fork te kunnen gebruiken, moeten de exchanges deze node-upgrade ook op hun platform doorvoeren.

DApps en crypto-exchanges maken zich klaar

De grootste crypto-exchanges ter wereld, waaronder Binance, MEXC en Bitrue, vertellen ook klaar te zijn voor de hard-fork. Ondertussen zijn Upbit, Coinbase, WhiteBit, BKEX en HitBTC nog bezig en zijn XT.com, AAX, ChangellyPRO en ZB.com nog niet begonnen om de node-upgrade te installeren.

Naast de crypto-exchanges zijn ook DApps volop bezig met zich klaarmaken voor de hard-fork. Hieronder vallen onder andere Minswap, Lending Pond, Aada en DQuadrant. Zowel exchanges als DApps hebben bekend gemaakt dat ze vóór de verwachte datum van 22 september klaar zijn met upgraden en testen. Charles Hoskinson deelde zijn gedachten over de hard fork in een livestream van afgelopen vrijdag.

“Wat zo geweldig is aan de datum, is dat het toevalligerwijs op dezelfde dag valt als de onafhankelijkheidsdag van Bulgarije”, aldus Hoskinson. Dat zegt Hoskinson, omdat de Vasil hard fork vernoemd is naar een Bulgaars lid van de gemeenschap die recent overleden is.

– Charles Hoskinson

Cardano prijs stijgt en whales worden actief

Zoals we al zeiden is de ADA prijs de afgelopen week met 11 procent gestegen, maar dat is niet de enige statistiek die stijgt. Cardano is namelijk ook getuige van toenemende whale-activiteit nadat Robinhood de token op 1 september op zijn platform heeft toegevoegd. Dit in combinatie met de nieuw bevestigde Vasil-hardforkdatum zal de toegenomen activiteit kunnen verklaren.

Het sentiment van de Cardano Community is ook positief in afwachting van de Vasil hard fork. De populaire Cardano-whale “ADA Whale” deelde in een tweet het optimistische sentiment over Cardano.

“Cardano is het eerste protocol sinds Ethereum dat een DeFi-ecosysteem uitrolt. Het is veilig, gedecentraliseerd, heeft een sterke gemeenschap en binnenkort de kans om te slagen en gelijken als Compound (Liqwid), AAVE (AADA) en Curve/Maker (Ardana) te evenaren of zelfs te overstijgen + nog veel meer.”

Cardano nieuws

Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen
Charles Hoskinson: “Cardano gaat de wereld veranderen” Charles Hoskinson: “Cardano gaat de wereld veranderen”
De Cardano Vasil Hard Fork is eindelijk live De Cardano Vasil Hard Fork is eindelijk live
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten