Ethereum daalt, Ethereum crash
Ethereum

Waarom keldert de Ethereum koers vandaag?

De Ethereum Merge zou een heel bullish evenement moeten zijn, echter is de prijsdaling van Ethereum een reden tot bezorgdheid voor beleggers.

De nasleep van Bellatrix

De Bellatrix upgrade is gisteren live gegaan. Deze upgrade markeert het begin van de Merge. Het geeft de validators ook de mogelijkheid om zogenaamde ‘Beacon-blokken’ te maken.

De netwerkdeelname van Ethereum is gedaald na de Bellatrix upgrade. Volgens experts kan de daling worden toegeschreven aan het falen van sommige nodes om hun clients te upgraden. Zij geloven dat de deelname zal stijgen als meer en meer validators hun nodes upgraden voor de Bellatrix upgrade.

Een meer verontrustend teken, ook voor de koers, is dat de gemiste blok rate van Ethereum met 1700% omhoog is gegaan na de upgrade. Het ontwikkelingsteam van Ethereum zal de situatie nauwlettend in de gaten houden aangezien de Merge nog maar een week verwijderd is.

Waarom de Ethereum prijzen dalen

Adam Cochran, een crypto-influencer en partner bij Cinneamhain Ventures, gelooft dat de val van de Ethereum-prijzen andere redenen kan hebben. Hij gelooft dat Aave’s beslissing om de Ethereum markten te pauzeren ervoor zorgde dat platformen zoals ‘InstadApp’ zich terugtrokken in stETH/ETH pools. Hij gelooft dat de volgende Ethereum dieptepunten kan bereiken als gevolg van de afname van de handel.

De macro-economische factoren helpen Ethereum ook niet. De Fed zal naar verwachting haar agressieve houding voortzetten om de inflatie aan te pakken. De dollar zet zijn rally voort wat leidt tot een grote sleur in de crypto en algemene markten.

Crypto beleggers zullen met spanning wachten op de CPI onthulling van 13 september. De Merge zal ook ergens rond dezelfde datum worden afgerond. Deze factoren zullen een grote impact hebben op de prijs van Ethereum.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?