Altcoin Nieuws

Waarom meme-coin Pepe met 21.000% is gestegen?

Nieuwe memecoins blijven in de schijnwerpers staan. PEPE, een vers token gebaseerd op een van de meest populaire internetmemes, wist binnen drie dagen een indrukwekkende stijging van 21.000% te behalen.

Vervanging voor Dogecoin?

De token vindt zijn oorsprong in Pepe the Frog, een cult-internetmeme die de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Pepe, een groene kikker met een mensachtige vorm, komt voort uit de 2005-stripreeks Boy’s Club. Door de jaren heen is het een geliefd element van de internetcultuur geworden.

Bron: CoinGecko

De PEPE-token werd op zondag geïntroduceerd en bereikte dinsdagochtend al een marktkapitalisatie van $33 miljoen. Tijdelijk kende het token een stijging van 21.000%. Op de gedecentraliseerde handelsbeurs Uniswap bedroeg het handelsvolume een indrukwekkende $30 miljoen.

Volgens gegevens van Etherscan had de meme-munt op dinsdag in totaal 10.000 unieke bezitters. De token werd vlot aangeschaft door talrijke investeerders die allemaal hoopten op aanzienlijke winsten. De handelspool op Uniswap voor PEPE-tokens vergrendelde meer dan $1,3 miljoen aan liquiditeit, volledig geleverd door handelaren.

PEPE heeft een voorraad van 420 biljoen tokens, een verwijzing naar de datum 20 april, een “feestdag” binnen de cannabiscultuur.

Dingen om op te letten bij PEPE

Alvorens PEPE aan te schaffen, is het raadzaam om uiterst voorzichtig te zijn en je bewust te zijn van de risico’s die gepaard gaan met deze token. In de eerste plaats is een groot deel van het tokenaanbod geconcentreerd in slechts zes wallets, die elk meer dan $1 miljoen aan PEPE bevatten.

Dit niveau van centralisatie baart zorgen, aangezien de bezitters van deze portefeuilles de macht hebben om de prijs van het token aanzienlijk te manipuleren. Dit houdt ook in dat de waarde mogelijk tot nul kan dalen als gevolg van een tekort aan beschikbare liquiditeit.

Bron: Etherscan

Daarnaast kregen deze voornaamste PEPE-bezitters de tokens nagenoeg tegelijkertijd, slechts vier dagen geleden. Deze ongebruikelijke activiteit doet vragen rijzen over hun eventuele samenwerking en de motieven achter het vergaren van dergelijke grote hoeveelheden PEPE.

Het verhaal van een handelaar die naar verluidt miljoenen verdiende met slechts $250, werd op sociale media enorm populair en wakkerde de interesse in het Pepe-token verder aan. Dit verhaal kan echter een doordachte marketingstrategie zijn om argeloze gebruikers te verleiden tot investeren.

Meme-coins als onderdeel van de crypto-industrie

Door het succes van meme coins, zoals Dogecoin en Shiba Inu, werden tijdens de vorige bullmarkt veel beleggers naar de wereld van digitale activa getrokken. Hierdoor zijn meme coins een integraal onderdeel geworden van de opkomende sector.

Desondanks zijn de meeste van dergelijke meme coins niet in staat om de groei op lange termijn vast te houden en zien ze vaak in korte tijd enorme dalingen. Alleen Dogecoin en Shiba Inu lijken blijvend te zijn.

Altcoin nieuws

Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Polygon populair dankzij zkEVM upgrade
PEPE koers verliest 15 procent in zeven dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen