Bitcoin amerika inflatie
Bitcoin

Waarom schiet Bitcoin steeds omhoog buiten de Amerikaanse handelsuren?

Sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten presteert de Bitcoin koers fantastisch. Wat opvalt is dat veel van die rendementen buiten de Amerikaanse handelsuren om werden gepakt. Dat kan volgens Markus Thielen van 10x Research kansen bieden voor scherpe investeerders.

“Handelaren kunnen hun profiteren van deze informatie en Bitcoin kopen voor de Amerikaanse handelsuren, om vervolgens een paar uur later op de verkoopknop te drukken”, aldus Thielen tegenover Cointelegraph.

Bitcoin omhoog buiten Amerikaanse handelsuren

Op 4 april wist Bitcoin buiten de Amerikaanse handelsuren met 2,6 procent te stijgen, terwijl het daarbinnen slechts met 0,6 procent omhoog veerde.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas merkte hetzelfde op in een tweet van 5 april. “De grote meerderheid van de stijging van 40 procent die Bitcoin doormaakte sinds de introductie van de Spot Bitcoin ETFs op 11 januari vond buiten de reguliere handelsuren in Amerika plaats”, zo schreef Balchunas.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 67.600 dollar en zijn we sinds het bereiken van de 69.200 dollar van enkele uren geleden weer behoorlijk gedaald. Kunnen de bulls zich vandaag herpakken en opnieuw grote stijgingen inzetten?

Kopen voordat de markt opent

Markus Thielen legt uit dat investeerders, waaronder die uit andere tijdszones, vaak anticiperen op stijgingen in de ETF-stromen door Bitcoin te kopen voordat de markt opent.

“Wij zien ook in onze data-analyse dat Bitcoin lijkt te stijgen in de uren in aanloop naar de opening van de Amerikaanse ETF-handel, wat een teken is dat handelaren die instromen voor hopen te zijn”, aldus Balchunas.

Dat maakt het voor ETF-investeerders natuurlijk minder aantrekkelijk om te kopen, omdat zij hiermee als liquiditeit worden gebruikt door slimme en snelle handelaren.

Voor de meeste mensen is dit echter niet relevant, omdat de gemiddelde investeerder zich niet bezig zou moeten houden met snelle winsten. Vergeet namelijk niet dat je het vaak opneemt tegen professionals, die zich niet zomaar laten verslaan door de gemiddelde amateur.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit in de ‘verveel je dood’ fase
Bitcoin bullmarkt houdt aan: $100.000 verwacht in 4e kwartaal 2024
Willy Woo: Bitcoin koers naar $1 miljoen in 2035
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin