Bitcoin koers crash
Bitcoin

Waarom staat de Bitcoin koers vandaag onder druk?

Afgelopen week viel de Bitcoin koers naar een lokaal dieptepunt van 56.800 dollar. Sindsdien is de digitale munt erin geslaagd om een indrukwekkend herstel te laten zien, maar volgens bepaalde analisten is de correctie nog niet voorbij. Behoort een koersval van Bitcoin tot het niveau van 50.000 dollar nog tot de mogelijkheden?

Amerikaanse regeldruk op de Bitcoin koers

De analisten van CoinDesk claimen dat de neerwaartse druk op de Bitcoin koers van dit moment het gevolg is van nieuwe Amerikaanse regeldruk.

Zo kreeg het populaire aandelenplatform Ronbinhood (HOOD) dit weekend een Wells Notice van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dat is een mededeling dat ze binnenkort een uitnodiging voor een rechtszaak kunnen verwachten van de toezichthouder.

Die rechtszaak zou de SEC willen aanspannen tegen het crypto-platform van Robinhood, waardoor de kans aanwezig is dat zij die tak van het bedrijf moeten sluiten.

Dat kan er in theorie voor zorgen dat veel mensen de industrie verlaten. Voor veel mensen was Robinhood een makkelijk platform om hun Bitcoin te kopen. De theorie van CoinDesk is in ieder geval dat de Bitcoin koers door dit nieuws onder druk staat.

Bitcoin heeft zijn bodem nog niet gezien

Bitcoin eindigde afgelopen week bullish, na het snelle herstel vanaf de koers van 56.800 dollar. John Glover, het hoofd van de investeringsafdeling bij Ledn, ziet echter mogelijkheden voor een nieuwe terugval naar nog lagere koersen.

“Hoewel de dip naar 56.500 dollar compleet is door de correctie, verwacht ik nog altijd een Bitcoin koers van 52-55.000 dollar voordat de vierde golf compleet is”, aldus Glover.

Hij verwijst met zijn golven naar de Elliott Wave Theory uit de technische analyse, die gebaseerd is op de psychologie van de massa, die zich volgens de theorie manifesteert in golven.

Na de laatste correctie-golf verwacht Glover een afsluitende vijfde golf die de Bitcoin koers vervolgens naar “circa 92.000 dollar” zal optillen. Zo was zijn conclusie tegenover CoinDesk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten