Binance, BNB
Altcoin

Waarom stijgt Binance Coin de laatste tijd weer?

De stijgingen van Binance Coin (BNB) van de afgelopen periode geven investeerders langzaam maar zeker hoop over de munt van het beursplatform van Changpeng Zhao. Die stijgingen zijn met name welkom, omdat BNB sinds het begin van 2023 al 19 procent van zijn marktwaarde inleverde.

Nu Bitcoin aan een sterke periode bezig is, lijkt ook BNB te profiteren van het bullish sentiment. Daarmee kan Binance eindelijk wat van de ellende van de afgelopen maanden van zich afschudden.

BNB in de lift

Op het moment van schrijven wordt de op drie na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie verhandeld voor $246,85, wat een stijging van bijna 10% markeert voor de afgelopen tien handelsdagen, zo blijkt uit de gegevens van CoinMarketCap.

Deze prijsstijging wakkert optimisme aan over een aanzienlijk herstel van de munt, die sinds het begin van 2023 dus al 19% van zijn waarde kwijtraakte. Terwijl Binance Coin (BNB) zijn opmars maakte, begonnen on-chain gegevens interessante ook nog eens interessante reacties van whales op te leveren.

Op 6 november, volgens een bericht van Lookonchain, verwierf een grote investeerder in slechts drie dagen in totaal 22.319 BNB-tokens van de cryptocurrencybeurs Binance. Deze tokens werden vervolgens overgebracht naar de liquiditeitspools van gedecentraliseerde exchanges (DEXen) zoals PancakeSwap en Biswap.

Het is algemeen bekend dat liquiditeitsverschaffers (LP’s) activa in dergelijke pools storten om de handel op DEXen te vergemakkelijken, en in ruil daarvoor delen ze in de handelskosten.

De reden van deze grote investeerder om liquiditeit te verschaffen, was dus het toenemende verlangen naar BNB-tokens. Meer handelsactiviteit betekent immers hogere handelskosten die aan de deelnemers worden betaald.

De vraag naar BNB kan ook worden geïdentificeerd door te kijken naar de meest verhandelde handelsparen op PancakeSwap V3. Op CoinGecko was het USDT-Wrapped BNB-handelspaar het meest verhandelde paar in de afgelopen 24 uur, goed voor meer dan 36% van alle handelsvolumes op deze DEX.

Sociale media hype

De recente toename in handelsactiviteit zou ook kunnen worden toegeschreven aan een stijging in de discussies op sociale media over Binance Coin (BNB). AMBCrypto onderzocht de sociale volume-indicator van Santiment en merkte op dat er op 6 november een aanzienlijke piek was.

Deze metriek houdt bij hoe vaak de munt wordt genoemd in crypto-gerelateerde sociale groepen en kan dienen als een indicator voor de populariteit van het actief op een bepaald moment.

Bovendien was het merendeel van de opmerkingen over BNB positief, zoals te zien is aan de sterke stijging in de Weighted Sentiment-indicator.

Hoewel beleggers optimistisch leken te zijn over de handelsmogelijkheden van deze token, blijft het de vraag of deze winst in de komende dagen kan worden behouden. Als dat wel het geval is, zou BNB mogelijk meer kapitaalstromen kunnen aantrekken in de komende dagen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BNB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Ontdek Nu: Welke crypto schoot 2.000% omhoog in slechts 1,5 maand?
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Worldcoin kondigt $5 miljoen subsidieprogramma ‘Wave0’ aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers