Bitcoin prijs
Bitcoin

Waarom stijgt de Bitcoin koers plotseling met 10 procent?

De Bitcoin koers knalde op donderdag 16 februari ineens omhoog naar de 24.800 dollar, het hoogte punt in ruim zes maanden tijd. Verder markeerde de stijging van 1.820 dollar op één dag de grootste groene dag voor Bitcoin sinds 9 september. Destijds sprong de Bitcoin koers met 2.047 dollar omhoog.

De reden voor de stijging

Voor veel mensen is het lastig om de stijging van Bitcoin te verklaren. De Amerikaanse dollar is namelijk ook aan een stijging bezig en meestal is dat geen goed nieuws voor Bitcoin. Ook de inflatie blijkt op dit moment plakkeriger dan gehoopt, waardoor de rente van de Amerikaanse centrale bank mogelijk nog langer op een relatief hoog niveau moet blijven.

On-chain data leert ons dat de mogelijke verklaring voor het huidige momentum van de Bitcoin koers ligt in een mysterieus fonds dat geld in de markt pompte op 10 februari. Volgens de data van Loononchain, ging er de afgelopen dagen voor 1,6 miljard dollar aan institutioneel kapitaal richting de industrie.

USDC adressen

De meerderheid van die tegoeden ging in eerste instantie naar USD Coin (USDC), de stablecoin van Circle. Vervolgens werden die stablecoins weggehaald bij Circle en naar verschillende beursplatformen gestuurd. Daar zijn ze waarschijnlijk omgezet in Bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Death Cross op de weekgrafiek

Nog opvallender is dat Bitcoin deze opleving doormaakt, terwijl er op de weekgrafiek sprake is van een Death Cross. We spreken binnen de technische analyse van een Death Cross als het 50-daagse bewegende gemiddelde het 200-daagse bewegende gemiddelde naar beneden doorkruist. Veel analisten houden dit soort patronen in de gaten en handelen daar vervolgens ook op.

Normaal gesproken is het een dramatisch signaal als er een Death Cross op de grafiek verschijnt, maar tot nu toe brengt het Bitcoin vooral veel positiefs. Mogelijk komt de klap van dit gevaarlijke kruis nog, maar vooralsnog lijkt het erop dat we de ellende kunnen omzeilen. Samson Mow, een bekende Bitcoin-ondernemer, zit op dit moment, gezien de bovenstaande tweet, ook zeer positief in de wedstrijd aangaande de Bitcoin koers.

Bitcoin nieuws

Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Crypto analist denkt dat de bodem bereikt is voor Bitcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt