Bitcoin stijgt
Bitcoin

Waarom stijgt de Bitcoin Koers plotseling tot Boven de $28.000?

In een verrassende ontwikkeling op de crypto-markt steeg de Bitcoin koers vandaag met 4% naar $28.000. Deze opmerkelijke stijging komt op de voet van verschillende aankondigingen uit de traditionele financiële wereld, die een sterke invloed lijken te hebben op het beleggerssentiment. Dit nieuwsbericht zal inzicht geven in de recente prijsstijging en de mogelijke oorzaken hiervan uitlichten.

Een indrukwekkende prijsstijging

Voor Bitcoin-investeerders was het inderdaad een uitzonderlijke dag. De prijs van de digitale munt schoot binnen slechts drie uur omhoog van $26.700 naar $28.000. Deze snelle en aanzienlijke groei markeert een cruciaal moment voor de cryptocurrency.

Het feit dat Bitcoin het niveau van $28.000 heeft weten te bereiken is zeer belangrijk. Dit prijsniveau is in het verleden een sterke weerstand gebleken. Een definitieve doorbraak van dit niveau zou betekenen dat Bitcoin zich in een zeer positieve positie bevindt voor verdere prijsstijgingen.

Tradingview Bitcoin grafiek 20 juni
BTC/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

Een belangrijke factor in deze prijsstijging is het nieuws dat Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland met een omvang van $1,4 biljoen, een vergunning heeft aangevraagd om crypto-activa in bewaring te nemen.

Dit is de derde keer in een week tijd dat grote financiële instellingen, zoals BlackRock en Fidelity Investments, interesse tonen in cryptocurrencies door aanvragen voor ETF’s in te dienen. Daarnaast is er een nieuwe speler in de cryptowereld verschenen: EDX Markets. Deze nieuwe cryptocurrency-beurs is opgezet door enkele grote namen uit de financiële wereld, waaronder Fidelity, Charles Schwab en Citadel Securities.

De actieve betrokkenheid van vooraanstaande financiële instellingen zoals Deutsche Bank, BlackRock en Fidelity Investments in de wereld van cryptocurrency draagt aanzienlijk bij aan het positieve imago van Bitcoin. Hun deelname verhoogt de geloofwaardigheid en acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies, waardoor zowel institutionele als particuliere beleggers mogelijk meer vertrouwen krijgen.

De recente acties van Deutsche Bank, een megabank met een portfolio van $1,4 biljoen, spreken boekdelen. Door een aanvraag in te dienen om crypto-activa te kunnen bewaren, erkennen zij openlijk de waarde en het potentieel van cryptocurrencies. Dit versterkt de status van Bitcoin als een legitieme beleggingscategorie.

Bovendien kunnen de recente ETF-aanvragen van BlackRock en Fidelity Investments de toegankelijkheid en liquiditeit van Bitcoin aanzienlijk verhogen. Dit maakt het voor een groter aantal beleggers mogelijk om te participeren in de handel van deze digitale valuta.

Deze ontwikkelingen scheppen een positief klimaat voor Bitcoin, wat duidelijk terug te zien is in de recente prijsstijging. Deze positieve trend illustreert hoe het vertrouwen in Bitcoin toeneemt onder invloed van erkenning door gevestigde financiële instellingen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December